Programma jaarvergadering 6 februari 2018

Wanneer: 6 februari 2018
Waar: Hotel Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD ARNHEM
Voor wie: leden en genodigden

09.15 uur:Ontvangst met koffie en thee
09.45 uur:Afdelingsledenvergaderingen. De leden van de afdeling ontvangen per e-mail het programma met bijbehorende stukken.
11.00 uur:Pauze
11.30 uur:Presentatie door prof. dr. Henk Volberda 'De positie van Nederland in de internationale economie en de kracht van Working Apart Together'
12.15 uur:Lunch
13.30 uur:Eerste ronde workshops
14.40 uur:Tweede ronde workshops
15.45 uur:Pauze
16.15 uur:Presentatie door Eddie Perdok 'Working Apart Together in de Nederlandse mechanisatiebranche' vanuit het gezichtspunt van Kramp.
Met aansluitend plenaire discussie ter afronding van het thema
17.00 uur:Intermezzo
17.45 uur: Aperitief en dinerbuffet

Workshops

Op de jaarvergadering van Fedecom worden 4 workshops georganiseerd. Deelnemers kunnen zich voor 2 workshops van de volgende workshops aanmelden:

 1. Samenwerking tussen fabrikanten, importeurs en dealers: hoe helpen contracten om beter met elkaar samen te werken zodat de klant uiteindelijk meerwaarde ervaart?
  Een jurist van de Metaalunie verzorgt vanuit zijn beroepservaring een introductie met de do’s en dont’s van contracten in de distributie van machines en techniek. Daarbij kijkend vanuit zowel de positie van de fabrikant/importeur als van de dealer. Welke uitgangspunten zijn van belang en welke zaken moeten er wel of juist niet geregeld worden? Ook de vraag of überhaupt een contract nodig is, wordt belicht. Er is ruime gelegenheid om inbreng en mening te geven.
 2. Samenwerking binnen het bedrijf: hoe binnen de organisatie het menselijk kapitaal door (op)leiding maximaal laten presteren?
  Hoe bouw je door gerichte opleiding van jong talent, bijscholing en duurzame inzetbaarheid van medewerkers aan optimale samenwerking in het bedrijf met maximale prestaties? Welke competenties en expertise van instromend talent zijn nodig en hoe hou je medewerkers een loopbaan lang gemotiveerd?
  Workshopleiders zijn Jaap Zijlstra van Facilitation Profs en Jolanda Janssen van het OOM.
 3. Samenwerking met stakeholders in financiering van bedrijven en activiteiten
  Mevrouw Angelique Hendriks van Credion gaat in op bedrijfsfinanciering, inclusief alternatieve vormen van financiering van familiebedrijven, én de impact hiervan op strategie en winstgevendheid.  
 4. Bundelen van individuele bedrijven tot een nieuw krachtig bedrijf?
  Leon Noordam van Novifarm, dat door bundeling van meerdere akkerbouwbedrijven is ontstaan, licht de succes- en faalfactoren van de bundeling van bedrijven toe. Daarnaast worden de verwachtingen vanuit klanten t.a.v. de mechanisatiebranche geschetst. Deze workshop probeert de do’s en dont’s van verdergaande samenwerking tussen bedrijven in beeld en in discussie te brengen. De workshop maakt ideeën los hoe je als bedrijf tot resultaatgerichte samenwerking kunt komen die succesvol is.