Veehouderijtechniek

Aanmelden ledenbijeenkomst 30 oktober 2019

De afdeling Veehouderijtechniek van Fedecom heeft vier aandachtsgebieden, gericht op zowel rundveehouderij, als de andere boerderijdieren.

  1. Procestechniek; Die bestaat uit melkmachines, robotsystemen/geautomatiseerde melktechniek en voersystemen.
  2. Koeltechniek; Leden van Fedecom leveren koeltechniek voor melktanks
  3. Automatisering; Ter ondersteuning en inzichtelijkheid van machine-informatie.
  4. Staltechniek: Deze techniek richt zich bijvoorbeeld op stalinrichting en vloeren.

De veehouderij wil Fedecom beter positioneren richting de publieke opinie. De laatste jaren is er wel eens een negatieve beeldvorming ontstaan door grootschaligheid en dierenwelzijn. Terwijl deze sector dit juist heel sterk in acht neemt. Grootschalig hoeft zeker niet verkeerd te zijn. Dat mogen we wel eens meer laten horen als tegengeluid. In de jaarlijkse uitwisseling met onze Belgische collega’s van hun brancheorganisatie Fedagrim was duurzaamheid vorig jaar het thema. Fedecom afdeling Veehouderijtechniek gaat onderzoeken hoe de leden duurzaamheid als verkooptool kunnen benutten.

Standpunten voor lobby

Fedecom gaat de lobby inzetten in Den Haag/Brussel of naar belangengroepen. De afdeling Veehouderijtechniek zal concrete standpunten aandragen. De veehouderijtechniek moet ook in de beursorganisatie onderkent blijven. Andere speerpunten die blijven zijn: Voldoende instroom van goed personeel via opleidingen en onafhankelijk faciliteren van melkmachinekeuringen.Evenementen veehouderijtechniek


Bestuur afdeling Veehouderijtechniek
Joris van Dijck (voorzitter) Lely Nederland
Arie-Jan de Bruin (vice-voorzitter)LMB De Bruin
Huber TimmermansSpinder Dairy Housing Concepts
Johan VloetVSM Automatisering
Rob ScherpenzeelHolland-Utrecht
Fedecom_Afdeling_melkveetechniek_lang