Veehouderijtechniek

De afdeling Veehouderijtechniek van Fedecom heeft vier aandachtsgebieden, gericht op zowel rundveehouderij, als de andere boerderijdieren.

  1. Procestechniek; Die bestaat uit melkmachines, robotsystemen/geautomatiseerde melktechniek en voersystemen.
  2. Koeltechniek; Leden van Fedecom leveren koeltechniek voor melktanks
  3. Automatisering; Ter ondersteuning en inzichtelijkheid van machine-informatie.
  4. Staltechniek: Deze techniek richt zich bijvoorbeeld op stalinrichting en vloeren.

De veehouderij wil Fedecom beter positioneren richting de publieke opinie. De laatste jaren is er wel eens een negatieve beeldvorming ontstaan door grootschaligheid en dierenwelzijn. Terwijl deze sector dit juist heel sterk in acht neemt. Grootschalig hoeft zeker niet verkeerd te zijn. Dat mogen we wel eens meer laten horen als tegengeluid. In de jaarlijkse uitwisseling met onze Belgische collega’s van hun brancheorganisatie Fedagrim was duurzaamheid vorig jaar het thema. Fedecom afdeling Veehouderijtechniek gaat onderzoeken hoe de leden duurzaamheid als verkooptool kunnen benutten.

Standpunten voor lobby

Fedecom gaat de lobby inzetten in Den Haag/Brussel of naar belangengroepen. De afdeling Veehouderijtechniek zal concrete standpunten aandragen. De veehouderijtechniek moet ook in de beursorganisatie onderkent blijven. Andere speerpunten die blijven zijn: Voldoende instroom van goed personeel via opleidingen en onafhankelijk faciliteren van melkmachinekeuringen.

Ledenbijeenkomst veehouderijtechniek op 7 juni 2017De tijd vliegt en ontwikkelingen in de markt gaan snel. We kampen allemaal met een lastige marktsituatie. Met de hoop dat als de fosfaatregelgeving duidelijk is en de richtlijnen daar omheen weer rust en stabiliteit brengen, onze potentiële doelgroep ook weer verder kan investeren in de toekomst. Voor deze ledenbijeenkomst hebben wij daarom twee zeer interessante sprekers weten vast te leggen. De ‘fosfaatregelgeving’ als hét onderwerp van nu mag niet ontbreken in de agenda. Wij horen immers in meer of mindere mate te weten wat onze doelgroep beïnvloedt. Daarnaast is het onderwerp ‘veiligheid en mestgassen’ ook zeer aan de orde. Kom naar de ledenbijeenkomst en sta versteld van alles wat zich afspeelt rondom beide thema’s die op praktische en pakkende wijze worden toegelicht. En het is altijd goed om met branchegenoten van gedachten te wisselen.

Programma
11.00 uur: Inloop
11.30 uur: Actualiteiten & activiteiten afdeling Veehouderijtechniek
– Inleiding
– Fedecom Academy & Aeres Tech / opleiding melkwinningstechniek
– Voortgang KOM
– Fedecom Bedrijfsvergelijk
– Werkgroepen Veilig werken, Big data en Servicecontacten
12.15 uur Lunch
13.00 uur ‘Terugblik, heden, vooruitblik fosfaatregelgeving en de consequenties voor de melkveehouderij’ – door Bas Bassa, Dirksen Management Support
14.30 uur  ‘Veiligheid en mestgassen in veestallen’ – door Jetty Middelkoop, Brandweer Amsterdam-Amstelland
16.15 uur   Korte toelichting opleidingen en rondleiding door Aeres Tech

Aanmelden ledenvergadering afdeling Veehouderijtechniek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Evenementen veehouderijtechniek

Bestuur afdeling Veehouderijtechniek
R. Schlenter (voorzitter) SAC Nederland
A.J. de Bruin (vice-voorzitter)LMB De Bruin
H. TimmermansSpinder Dairy Housing Concepts
J.W.P. VloetVSM Automatisering
M. op 't RootLMB op 't Root Ospel
Fedecom_Afdeling_melkveetechniek_lang