Handleiding SBB

Moeite als erkend leerbedrijf de juiste man of vrouw op een stage- of BPV-plek te krijgen?

Maak gebruik van het netwerk van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)!

Via de website van SBB kun je ervoor zorgen dat je stageplaats of leerbaan bij een grote groep leerling-monteurs onder de aandacht wordt gebracht. Een snelle manier om én je bedrijf in de spotlights te zetten én om snel een geschikte kandidaat te vinden voor je leerplaats (BPV).

Als je inlogt op www.s-bb.nl/mijnsbb kom je uit op je bedrijfspagina waar je de leerplaats(en) die je in de aanbieding hebt kunt aangeven. Hier beheer je ook alle relevante informatie over je bedrijf, zoals contactgegevens, welke erkenningen je hebt en waarin je bedrijf actief is.

Door beschikbare leerplaatsen op ‘Mijn SBB’ te publiceren werk je eraan mee dat studenten een passende praktijkopleiding krijgen in onze branche en het aanbod van vakkundig personeel voor de branche in de toekomst gegarandeerd blijft.

De gegevens die je op ‘Mijn SBB’ invult, zijn automatisch te zien op de website ‘Stagemarkt.nl’. Dagelijks zoeken meer dan 10.000 leerlingen en studenten hier naar een geschikte stage of leerbaan. Het is een manier om vraag en aanbod snel bij elkaar te brengen en je bedrijf prominent onder de aandacht te brengen bij een grote groep studenten (en docenten), dus toekomstige monteurs!

Bedrijven met een leerplaats verschijnen bovenaan de lijst op Stagemarkt.nl.
Vul de bedrijfsinformatie op ‘Mijn SBB’ zorgvuldig in zodat de student zo goed mogelijk geïnformeerd wordt over zijn toekomstige stage- of leerplaats.

Gebruik dit netwerk zodat studenten snel bij jouw bedrijf aan de slag kunnen!

Korte uitleg:
– Ga naar s-bb.nl/mijnsbb
– Log in op je bedrijfspagina
– Ga naar ‘Leerplaatsen’
– Vul de gegevens van je leerplaats – waarvoor je een erkenning hebt- zo volledig mogelijk in
– Wees helder, schrijf een duidelijke en aantrekkelijke toelichting voor de student
– Klik bij ‘Publiceren op Stagemarkt.nl?’ op JA.
– Houd de gegevens actueel; is een leerplaats of stage ingevuld, verwijder deze dan op ‘Mijn SBB’

Pak deze kans met beide handen aan en help onze branche om de ‘vijver’ te vergroten waaruit wij ons toekomstig personeel putten.