Wie of wat is Tim? Tech in Motion

Het landelijke platform voor praktische opleidingen in de mobiele techniek

Onderwijs is voortdurend in beweging. Elke dag opnieuw zijn scholen en bedrijven zoals dat van u, druk bezig jonge mensen op te leiden. Opleiden in de schoolbanken en in de praktijk, op de werkvloer. Om de aansluiting tussen theorie en praktijk zo naadloos mogelijk te laten zijn, werkt het bedrijfsleven steeds nauwer samen met het onderwijs. De enige manier om vakmensen klaar te stomen voor het echte werk, misschien straks in uw bedrijf.

Mbo-studenten hebben behoefte aan een intensieve begeleiding van experts – zowel op school als bij een leerwerkbedrijf – en het is in ieders belang dat jonge mensen het vak tot in de puntjes gaan beheersen. Een verantwoordelijkheid die de partners van Tim héél serieus nemen.

Door samen te werken, werken we aan hoge kwaliteit van onderwijs
Om nu en straks te voldoen aan de grote behoefte aan personeel in de techniek, is het platform Tim (Tech in Motion) opgericht door Fedecom om de wereld van de mobiele techniek daadkrachtig bij te staan. Onderwijs, bedrijven en brancheorganisaties werken samen om concreet invulling te geven aan kwalitatief hoogstaand onderwijs (vmbo, mbo).

Wat dit betekent?
Dat Tim altijd op zoek is naar nog meer samenwerking, op maat gesneden leermiddelen, professionele op de praktijk gerichte bijscholing van vakdocenten en een sterke wisselwerking tussen bedrijven en scholen.

Uiteraard houdt Tim zich ook bezig met:

  • het nog aantrekkelijker maken van het onderwijs
  • het laten zien aan toekomstige studenten waarom techniek en technologie zo uitdagend is
  • subsidieaanvragen om projecten vorm te geven en bedrijven tegemoet te komen bij het opleiden en begeleiden van studenten

Meer weten over Tim en kennismaken met de partners van Tim? Kijk op de website www.techinmotion.nl en maak kennis met dit netwerk voor mobiele werktuigen in Nederland.

Voor vragen kunt u terecht bij Wim Overeem, 06-5740 15 64 of via overeem@fedecom.nl