Themamiddag Smart Farming/ Smart Business met gentechniek en Big Data

fedecom

Fedecom organiseert 31 oktober in Hotel Vianen een themamiddag in het kader van Smart Farming / Smart Business. De onderwerpen Gentechniek Crispr Cas en Big Data komen ruim aan bod in het programma.

Crispr Cas
In de bijeenkomst worden de schijnbaar onbegrensde mogelijkheden van Crispr Cas worden toegelicht en besproken. Frans Krens, group leader Plant Breeding van de Wageningen Universiteit zal een presentatie verzorgen waarin ook de EU-besluitvorming over het beperken van toepassing van de techniek aan de orde komt.

Big Data
Peter van der Vlugt, CTO Mechatronics van Kverneland, gaat in op de impact van nieuwe datatechnologie op de machines die op boerderijen worden ingezet. Welke keuzes kunnen of moeten bedrijven in de branche maken?
Verder een verkenning van de kansen van BIG DATA en Smart Farming. Sener Celik, directeur van JoinData, zal alle ins en outs van het gevormde trusted platform JoinData, van datastromen in de Nederlandse agrosector toelichten. Wat kunnen bedrijven in de branche hiermee?
Peter van de Merwe van Dronewerkers zal tot slot ingaan op de mogelijkheden die drones bieden in de landbouw.

Kortom een middag met expert-sprekers die u niet mag missen. Er is volop gelegenheid voor vragen en discussie. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje en een hapje de ervaringen van de middag met elkaar delen of netwerken.

Direct aanmelden

Locatie
Hotel Vianen
Prins Bernhardstraat 75
4132 XE Vianen (ut)

Programma

13.00 uurInloop
13.30 uurMogelijkheden en beperkingen gentechniek Crispr Cas door Frank Krens, WUR
14.15 uurImpact Big Data en data-uitwisseling op landbouw- en techniekleveranciers door Peter van der vlugt, Kverneland
15.00 uur Pauze
15.30 uurKanaliseren van datastromen in Nederland door Sener Celik, directeur Join Data
16.15 uurDrones en precisielandbouw, door Peter van de Merwe, eigenaar van MDL Agro en aangesloten bij de club van Dronewerkers
17.00 uur Ronde Tafel gesprek
17.30 uurAfsluiting door Gerard Heerink, directeur Fedecom