Nieuws

Wie wordt onze nieuwe Vakkanjer?

fedecom

De verschillende Regionale Opleiding Centra (ROC’s) en mechanisatiebedrijven stellen jaarlijks hun techniektalenten in de gelegenheid om Vakkanjer van Nederland te worden. Deze wedstrijd sluit goed aan bij de visie van Fedecom, die scholieren en medewerkers wil stimuleren om zich blijvend te ontwikkelen. Onderlinge competitie draagt bij aan een hoger niveau. Namens het opleidingsonderdeel Landbouwmechanisatie dingen de volgende vijf leerlingen mee naar de titel: Gerrit Lankman (Greve BV), Giel Buijs (Liebau – Roosendaal), Leen Bresijn (Dick Klok Mechanisatie), Patrik Mol (Van der Werf Mechanisatie) en Bart te Hennepe (Munsterman BV). Tijdens de voorrondes in november moesten de (in totaal 34) deelnemers zich bewijzen in vijf verschillende opdrachten. De genoemde jongens behaalden hier het beste resultaat.

Extra voorbereidende training

De finalisten worden goed voorbereid op de finale. Zij volgen nog een paar extra trainingsdagen. Op vrijdag 28 februari a.s. volgen de 5 een trainingsdag in Grubbenvorst (verzorgd door Agco en Abemec ) en op 11 maart a.s. is er een laatste trainingsdag bij PTC+ in Ede (verzorgd door New Holland en Perfect Power control). Dit alles om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de echte finale van 19-21 maart a.s.

Wie gaat naar EuroSkills?

Van 19-21 maart as. wordt duidelijk wie de opvolger wordt van Nederlands kampioen Michel van de Loo van Abemec in Waalwijk. De Nederlands kampioen zal in oktober 2014 de strijd aangaan met leeftijds- en vakgenoten tijdens EuroSkills in het Franse Lille. Tijdens de vorige Europese kampioenschappen in 2012 sleepte Van de Loo brons in de wacht.

Media-aandacht

De strijd om goud wordt op vrijdagmiddag 21 maart opgeluisterd door een live-uitzending van BNR’s ‘Zakendoen met…’ vanuit de Fokker Terminal, met spraakmakende gasten uit politiek en maakindustrie. Onderwerp (onder voorbehoud): het toenemend belang van vakmanschap in Nederland. De uitzending is van 13.30-15.00 uur.

Informatie/live meemaken?

De finale speelt zich af in de Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249 te Den Haag. Voor meer informatie of aanmelding als bezoeker kunt u terecht op de site www.devakkanjers.nl.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten