Nieuws

Webinarserie EAT THIS! krijgt vervolg

Na vijf inspirerende (online) sessies, geven World Horti Center en NethWork op 24 juni vervolg aan de webinarserie EAT THIS! Dat gebeurt met een nieuwe reeks, waarbij internationale sprekers het digitale podium betreden en de discussie op gang wordt gebracht tussen sprekers van niveau. De sprekers werpen vanuit hun vakgebied – of dat nu bankieren of antropologie is – een blik op de tuinbouw en hoe de sector invulling kan geven aan de maatschappelijke context van de veranderingen die versneld op ons afkomen.

Antropoloog Jitske Kramer zal deze wekelijkse EAT THIS! webinarreeks op woensdag 24 juni vervolgen en ingaan op de wil van individuen en groepen om te veranderen. Met haar achtergrond, haar motivatie om te leren en haar reislust komt ze met diverse culturen in aanraking en doet ze verrassende observaties waar organisaties en groepen profijt van zullen hebben in tijden van transitie.

Zij schijnt met een frisse blik, als buitenstaander in de tuinbouwsector, een nieuw licht op organisatieculturen, gedragingen binnen sectoren en leiderschap. Ze weet dit te vertalen naar kansen voor de sector en prikkelt de deelnemers om stevig na te denken en hun stem te laten horen. Naast dat de deelnemers haar kritische vragen kunnen stellen, spreekt ze met Hidde Boersma over haar observaties en wat deze betekenen voor de tuinbouwsector. Hidde zal een inkijkje geven in zijn overtuigingen over het ecomodernisme, om er tijdens de volgende webinar van 1 juli uitgebreid over uit te wijden.

Aanmelden en meer informatie
Deelname aan de EAT THIS! webinars is kosteloos en interessant voor professionals binnen- en buiten de glastuinbouwsector, geïnteresseerden in transitie, leiderschap en de effecten van groepsdynamiek op organisaties en sectoren. Aanmelden voor de webinar met Jitske Kramer op woensdag 24 juni 16:00 CET kan via: https://www.worldhorticenter.nl/nl/event/eat-this-jitske-kramer

Hierna volgen wekelijks op woensdagen om 16:00 CET webinars met toonaangevende sprekers, als volgt:
1 juli – Hidde Boersma met Erin Fitzgerald
8 juli – Erin Fitzgerald met Jasper Claus
15 juli – Jasper Claus met Berry Marttin
22 juli – Berry Marttin met Martin Koppert

Informatie en aanmelden voor deze vervolgsessies kan via: https://www.worldhorticenter.nl/nl/evenementen

De opnames van deze eerste vijf sessies zijn te bekijken via: https://www.worldhorticenter.nl/nl/eat-this. Daarin deelden Rem Koolhaas, Meiny Prins, Henry Gordon-Smith en andere visionairs van wereldformaat hun visie op ‘The future of Food’.

EAT THIS!
Met de webinarserie EAT THIS wil World Horti Center samen met Nethwork de tuinbouw verbinden aan de zienswijze van visionairs binnen, maar vooral ook van buiten de sector. Beide organisaties zijn er sterk van overtuigd dat inspiratie verandering en verbetering stimuleert en dat het juist nu onontbeerlijk is om buiten de vertrouwde kaders te kijken. Met EAT THIS willen de organisaties mensen inspireren en met elkaar verbinden om tot nieuwe ideeën en oplossingen voor de toekomst te komen.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten