Landbouwtechniek

Verkiezing beste LMB 2015

fedecom

Welk landbouwmechanisatiebedrijf (LMB) mag zich in 2015 het Beste LMB van Nederland noemen? Ofwel, welk bedrijf wordt de opvolger van de winnaar van 2014, Abemec Sevenum? Voor het tweede jaar op rij organiseren brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en vakblad LandbouwMechanisatie hiervoor de verkiezing Beste LMB.

Landbouwmechanisatiebedrijven staan jaar in jaar uit voor grote uitdagingen. Ze zijn de spil tussen fabrikanten en importeurs en de eindgebruikers en hebben te maken met steeds geavanceerdere voertuigen en machines, grotere verzorgingsgebieden en harde omzetdoelstellingen. Het kennisniveau van klanten neemt toe en klanten worden veeleisender. Welk LMB gaat hier het beste mee om en is ook in staat om financieel gezond te blijven? Kortom, welk LMB is het beste van Nederland?

Kwaliteitsverbetering in de keten
In 2014 mocht Abemec Sevenum zich het Beste LMB noemen. Volgens de jury won dit bedrijf het van de andere deelnemers omdat het mechanisatiebedrijf continu inspeelt op veranderingen in de markt en op ontwikkelingen in de regio. Het bedrijf levert snelle adequate service van hoge kwaliteit. Daarnaast heeft het de zaken financieel en organisatorisch goed voor elkaar en zorgt het goed voor haar personeel. Hiermee is Abemec Sevenum een goed voorbeeld van wat de organisatie van de verkiezing Beste LMB voor ogen heeft: bijdragen aan een betere kwaliteit dienstverlening aan eindgebruikers.

Aanmelden en selectie
Elk Nederlands landbouwmechanisatiebedrijf kan zich aanmelden voor de verkiezing Beste LMB 2015. Dit kan per direct via de website: www.bestelmb.nl/deelname. Hiernaast ontvangen alle landbouwmechanisatiebedrijven een uitnodiging per brief. Een eerste selectie uit de aanmeldingen vindt plaats via een onderzoek onder Nederlandse fabrikanten en importeurs. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijke marktonderzoeker. Op basis van de onderzoeksresultaten gaat de onafhankelijke jury met de geselecteerde mechanisatiebedrijven in gesprek en komt zij tot een shortlist. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de vakbeurs GroenTechniek Holland van 8 t/m 10 september 2015 in Biddinghuizen.

Mede mogelijk gemaakt door
Verschillende bedrijven uit de sector die waarde hechten aan gezonde toekomstgerichte en kwalitatief goede landbouwmechnisatiebedrijven hebben zich verbonden aan de verkiezing. Deze bedrijven ondersteunen de verkiezing met een financiële bijdrage waardoor deelname kostenloos is. De verkiezing Beste LMB 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Hella     – leverancier van verlichting en voertuigelektronica
  • Kramp     – totaalleverancier en technisch specialist, en
  • Total Agri    – leverancier van hoogwaardige smeermiddelen voor de agrarische sector

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.bestelmb.nl.

Please follow and like us:
RSS