Nieuws

Vakkanjers landbouwmechanisatie in startblokken voor finale

fedecom

Welke jonge monteur landbouwmechanisatie treedt in de voetsporen van Nederlands en Europees kampioen Giel Buijs? Vijf Vakkanjers gaan dat onderling uitmaken in de finale van de VakkanjerWedstrijden van 6 t/m 8 april in het Klokgebouw in Eindhoven. De wedstrijden en prijsuitreiking zijn live te volgen via livestream.devakkanjers.nl.

Dit zijn de vijf finalisten landbouwmechanisatie:

Harm van Duijnhoven – Abek, Erp Mark Peeters – Nouws LMB Rijsbergen, Rijsbergen Rene Stoppels – Peterse Mechanisatie, Uithuizen Maurice Bakker – Lourens, Oldenzijl Gert Dedden – Gerlsma, Nijland De vijf finalisten plaatsten zich voor de eindstrijd na de voorronden van afgelopen december, bij Aventus in Apeldoorn en het Radius College in Breda. In de finale krijgen ze verspreid over drie dagen opdrachten waarin onder meer motoren, aandrijftechniek, transmissies, elektronica, meet- en regeltechniek en hydrauliek aan de orde komen.

Finales

Aan de VakkanjerWedstrijden (voor jonge technici op mbo-niveau) doen dit jaar zo’n 250 talenten mee uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. De beste 85 hebben zich geplaatst voor de finales. De nieuwe Nederlands kampioenen vertegenwoordigen ons land tijdens EuroSkills 2016 (1-3 december, Göteborg). Twee jaar geleden werd Giel Buijs (Liebau, Roosendaal) Europees kampioen tijdens EuroSkills 2014 in Lille.

Prijsuitreiking

De finale voor landbouwmechanisatie en zes andere vakken is van 6 tot en met 8 april in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar is op vrijdagavond 8 april ook de prijsuitreiking voor alle vakken gepresenteerd door Klaas van Kruistum (o.a. Checkpoint, Klaas Kan Alles en Wie is de Mol?). Ook de finale van Jonge Makers (onderbouw vmbo) en Junior Vakkanjers (bovenbouw vmbo) is in Eindhoven. Zo’n 2.000 vmbo-leerlingen uit de regio Eindhoven komen naar het Klokgebouw om op allerlei manieren techniek te ontdekken.

Meer instroom

De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren. Meer weten? Kijk op www.devakkanjers.nl. Volg de Vakkanjers ook via www.facebook.com/vakkanjers voor de laatste updates, foto’s en video’s.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten