Twee Vakkanjers van Fedecom-leden in de prijzen tijdens EuroSkills 2016

fedecom

Vakkanjer Rick Verboom (Frans Vervaet, Biervliet) is afgelopen zondag Europees kampioen CAD-tekenen geworden tijdens EuroSkills 2016 in Göteborg, het Europees kampioenschap voor jonge vakmensen. Collega-Vakkanjer Maurice Bakker (Landbouwmechanisatie) greep met een zesde plek naast een podiumplaats, maar de monteur van Lourens Landbouwmechanisatie uit Oldenzijl scoorde ruim voldoende punten voor een medaille voor excellent vakmanschap.

Na drie dagen ontwerpen, inmeten en tekenen kreeg de 19-jarige Rick Verboom zondag de gouden medaille omgehangen. “Ik had het eigenlijk niet verwacht na een moeizame eerste dag. Daarna heb ik het goed opgepikt. Ik ben blijven zoeken naar de beste oplossing en heb die uiteindelijk ook gevonden. Ik stond te trillen op mijn benen toen ik hoorde dat ik eerste was. Het was een geweldige ervaring om dit mee te maken met Team Nederland,” aldus de Vakkanjer, die bij Frans Vervaet tekent aan onderdelen voor zelfrijdende bietenrooiers en mestinjecteurs.

Rick Verboom
Rick Verboom

Monteur landbouwmechanisatie Maurice Bakker zette een score neer van 507 punten. Dat was ruim boven de grens van 500 punten en goed voor een medaille voor excellent vakmanschap. “Daar zijn we heel blij mee,” zegt expert Paul Dijkstra van de Fedecom Academy. “Maurice heeft er alles aan gedaan en laten zien dat de Nederlands landbouwmechanisatie op hoog niveau staat. Daar kunnen we trots op zijn.”

Maurice Bakker

Aan EuroSkills deden 500 deelnemers mee. Ze gingen de strijd aan in 34 verschillende vakken, van elektrotechniek tot metalen dakdekken. Bijna 75.000 bezoekers waren getuige van de jacht op Europees goud. Bekijk hier de video van Rick Verbooms ‘road to Göteborg’. Beeldmateriaal van EuroSkills is te vinden op www.facebook.com/vakkanjers.

Vakkanjers
Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De deelnemers ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor mee informatie op www.vakkanjers.nl.

Please follow and like us:
RSS