Landbouwtechniek

Themaperiode landbouwmechanisatie OOM voor Fedecom-leden

Dat opleiden de manier is om een branche gezond te houden, is voor Fedecom een speerpunt in al haar activiteiten. Samenwerkingen hierin zijn altijd zeer welkom. Vanaf 1 oktober dit jaar krijgen Fedecom-leden de kans actief mee te doen aan een speciale themaperiode voor de landbouwmechanisatie georganiseerd door het scholingsadviesbureau OOM. Fedecom grijpt deze kans met beide handen aan en houdt zich actief bezig om dit project te ondersteunen en ontwikkelingen in de branche op het gebied van scholing een extra impuls te geven.

Sinds vorig jaar organiseert OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) themaperioden waarbij een specifieke branche eens flink de aandacht krijgt. Vanaf komend najaar staan er aardig wat activiteiten op stapel. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang en is OOM, met Anton Verlaan als projectleider, bezig informatie vanuit OOM en de branche samen te brengen. In Expertbijeenkomsten, waarin ook bedrijven uit de sector vertegenwoordigd zijn, wordt deze informatie besproken en getoetst aan de praktijk. Naar aanleiding hiervan worden initiatieven genomen met betrekking tot bijscholing, opleidingen en workshops voor de periode oktober 2018 tot en met ongeveer februari/maart 2019. De beste tijd om zoiets te organiseren. Het voorjaar is een drukke tijd voor de deelnemers: volop werk op het land!

Waar mag de branche naar uitkijken?
“De themaperiode begint 1 oktober maar OOM is nu al heel actief om samen met Fedecom een projectplan uit te werken. Zo geeft OOM jaarlijks vier nummers van het magazine ‘Metaaljournaal’ uit. Het is de bedoeling dat er half september 2018 een themanummer verschijnt dat helemaal is gewijd aan de themaperiode landbouwmechanisatie. Vanuit het onderzoek en die expert-bijeenkomsten geven we hierin aan wat er speelt en wat we daarom willen gaan aanbieden” legt Anton uit.

Cursussen tegen lagere tarieven
“Verder zal rond deze datum ook het aanbod cursussen bekend zijn. OOM beoogt deze opleidingen binnen de branche gunstiger aan te bieden. Het streven is dat op dat moment ook alles is ingericht om aanvragen hiervoor administratief te verwerken,” aldus Anton. “Een ander aanbod van OOM kan het uitvoeren van een bedrijfsscan zijn. De regiomanagers maken het voor bedrijven dan inzichtelijk wat er binnen het thema te verbeteren is en hoe dit te realiseren en te financieren is. Dit willen we, maar de uitkomst van de expertbijeenkomsten zal uiteindelijk het aanbod gaan bepalen.”

Kennisavonden met workshops voor de branche
Met de verzamelde informatie en actuele ontwikkelingen binnen de branche zal OOM kennisavonden organiseren. “Dit zijn avonden die door het hele land georganiseerd worden en waar speerpunten centraal staan. Een avond met specifieke workshops. Het idee is om rond 17:00 uur te beginnen, gezamenlijk een hapje te eten en de avond tegen 21:00 uur af te ronden. Hiervoor zullen we bedrijven uitnodigen die door heel Nederland, tot begin maart 2019, de gelegenheid krijgen hieraan deel te nemen,” licht projectleider Anton toe.

Meer weten?
Volop beweging dus binnen de branche waar Fedecom-leden actief in zijn. Nieuwsgierig naar de onderwerpen van de workshops? Binnenkort te lezen in de nieuwsbrief van Fedecom!

Tekst: Alinda van Dijk

Please follow and like us:
RSS