Nieuws

Telers en onderwijs grijpen kans en sluiten zich aan bij agripark in Jiashan, China

Drie Nederlandse telers en twee onderwijsinstellingen hebben vandaag met de ondertekening van een Memorandum of Understanding verklaard zich te willen aansluiten bij het te realiseren agripark in Jiashan. Nederland en China gaan de komende jaren op deze landingsplaats sectorbreed, strategisch en operationeel samenwerken. De joint venture Jiashan Greenport Sino-Dutch AgriTech Co. Ltd. is afgelopen juli opgericht. Vandaag werd tijdens het seminar ‘Realising an agri park in Jiashan, China. The opportunity to participate!’ als onderdeel van de China Business Week de next steps gepresenteerd en werd de tuinbouwsector geïnspireerd deel te nemen.

BASF Vegetable Seeds/Nunhems BV, LANS Groep, Koppert Cress BV, Lentiz onderwijsgroep en Wageningen Universiteit bekrachtigden de intentie om met de joint venture en stichting Dutch Greenhouse Delta business modellen op te zetten voor het agripark. De ondertekening geschiedde onder toeziend oog van vertegenwoordigers van de Provincie Zhejiang en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit.

Het agripark wordt de Chinese landingsplaats voor Nederlandse topexpertise uit de gehele tuinbouwketen en is zo’n 400 hectare groot. Dutch Greenhouse Delta is de Nederlandse aandeelhouder in de joint venture en vertegenwoordigt hiermee haar ruim 20 partners. In de te bouwen kassen zal het bedrijfsleven de meest geavanceerde tuinbouwtechniek demonstreren en kunnen vers voedsel, bloemen en planten geproduceerd worden. Deze oogst kan mogelijk via e-commerce bedrijven als Alibaba direct op de Chinese markt afgezet worden. Het is uniek dat toeleveranciers uit het totale cluster zich gaan inspannen om het agripark te gaan realiseren. Zij zullen investeren in geld en menskracht. Uniek is dat zij dit niet als individuele bedrijven doen, maar als collectief.

Fotobijschrift:
Vertegenwoordigers van BASF Vegetable Seeds/Nunhems BV, LANS Groep, Koppert Cress BV, Lentiz onderwijsgroep en Wageningen Universiteit tekende de intentie om deel te gaan nemen aan het agripark in Jiashan. (Fotograaf: Rolf van Koppen)

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten