Nieuws

Techniektalent Giel Buijs (Liebau – Roosendaal) komende week naar EuroSkills 2014

fedecom

Vakkanjer uit Putte gaat voor Europese titel in Lille Woerden, 25 september 2014. De Noord-Brabantse Vakkanjer Giel Buijs (Putte) strijdt komende week om de Europese titel in zijn vakgebied. De 23-jarige Nederlands kampioen landbouwmechanisatie doet met 500 andere jonge vaktalenten mee aan EuroSkills 2014 in Lille (2-4 oktober).

Giel Buijs (Liebau – Roosendaal) reist maandag met twaalf andere Vakkanjers uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek af naar Lille. De Nederlands kampioen kijkt uit naar het Europees kampioenschap. “In Lille moet het straks allemaal gaan gebeuren. Ik heb er keihard voor getraind. EuroSkills wordt een mooie uitdaging, met tegenstanders uit allerlei landen. Dat maak je maar één keer mee.”

De Vakkanjers – uitkomend in het wedstrijdvak Landbouwmechanisatie monteur, verdiende zijn ticket naar EuroSkills tijdens de finale van de VakkanjerWedstrijden, afgelopen maart in de Fokkerterminal in Den Haag. Tijdens de afgelopen AgroTechniek Holland beurs in Biddinghuizen onderging Giel nog een uitgebreide technische en mentale training.

EuroSkills 2014, de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen, is van 2-4 oktober in Lille. In noord-Frankrijk verschijnen ruim 500 deelnemers aan de aftrap, uit 26 landen. Tijdens EuroSkills 2012 scoorden de Nederlandse Vakkanjers twee keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. In Spa-Francorchamps pakte  Michel van de Loo voor het vak Landbouwmechanisatie monteur het brons. Kijk op www.euroskills2014.org

Met hun vakmanschap en prestaties zijn de Vakkanjers hét visitekaartje van de technieksector in Nederland en rolmodellen voor jongeren die hun profiel- of studiekeuze nog moeten maken. Volg de Vakkanjers en hun jacht op Europees goud op Facebook.com/vakkanjers en www.devakkanjers.nl

De Vakkanjers vertrekken met de overige leden van Team Nederland op maandag 29 september vanaf de High Campus in Eindhoven naar Lille. Team Nederland bestaat in totaal uit 32 jongeren in 27 beroepen. Kijk voor meer info op www.euroskills-team.nl

De Vakkanjers gaan voor de Europese titel tijdens EuroSkills 2014 in Lille:
CAD-tekenen: Erik van Wijck (Biervliet), Scalda College voor Techniek en Design (Vlissingen)
CNC-frezen: Niek Post (Almelo), PM Aerotec BV (Hengelo)
Elektrotechniek gebouwen: Patrick Biesemaat (Zwolle), InstallatieWerk Oost & Flevoland (Apeldoorn)
Koude- en luchtbehandelingstechniek: Danny van de Polder (Kudelstaart), Heinen en Hopman (Bunschoten)
Landbouwmechanisatie: Giel Buijs (Putte), Liebau – Roosendaal (Roosendaal)
Lassen: Vincent de Wolff (Vlissingen), Heerema Vlissingen B.V. (Nieuwdorp)
Mechatronica: Mitchel Mulder (Den Haag), ROC Mondriaan (Den Haag)
Mechatronica: Diewer van der Schoor (Delft), ROC Mondriaan (Den Haag) Metalen dakdekken: Kelvin ter Grote (Langeveen), Bouwmetaal B.V. (Tubbergen)
Robotica: Arjan Henst (Vessem), Summa Engineering (Eindhoven)
Robotica: Fer van Maasakkers (Westerhoven), Summa Engineering (Eindhoven)
Sanitaire en verwarmingstechniek: Bas van Gestel (Tilburg), P. van Erve B.V. (Tilburg)
Industriële automatisering: Mattijn Stegeman (Vaassen), Van Lente Systeemintegratie B.V. (Deventer)

Over Vakkanjers
Met de VakkanjerWedstrijden (voor techniektalenten van ROC’s en bedrijven) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken en heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek.

Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu
Bron: Persbericht TechniekTalent.nu

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten