Subsidie leerwerkplek flexwerkers voor bedrijven

Heeft u een leerwerkplek beschikbaar voor een flexkracht? Dan heeft u misschien wel recht op een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een mbo- student. Zeven landelijke flexorganisaties nemen deel aan dit project van OOM. Als u een leerwerkplek aanbiedt in de techniek en de flexwerker gaat via één van deze zeven organisaties bij u aan de slag, is het mogelijk een leerwerkbijdrage (mbo on-the-job) aan te vragen bij OOM.

Elk schooljaar wil OOM (scholingsadviesbureau- subsidieverstrekker) graag 150 flexkrachten als bbl-leerlingen (niveau 2,3 en 4) laten instromen bij erkende leerbedrijven in de metaal. Om dit vorm te geven werkt OOM samen met de hieronder genoemde uitzendbureaus. Neem contact op met een van hen bij u in de buurt en laat weten dat u plek heeft voor een flexleerling. De bijdrage kunt u aanvragen via mijnoom.nl. Afhankelijk van de duur van de opleiding kan dit oplopen tot een maximumbedrag van € 6.900, – voor drie jaar praktijkbegeleiding.

Aangesloten uitzendbureaus:

o DIT Bouw en Techniek
o Maintec
o Randstad
o Start People
o Werk en Vakmanschap
o SWA
o Technicum

Wat zijn de voordelen van een leerwerkplek voor een erkend leerbedrijf?
Het is Fedecom bekend dat wanneer ondernemers mensen snel en goed inzetbaar willen hebben, een opleiding op de werkplek zelf, het beste werkt. Studenten ontwikkelen zich bijzonder snel op de werkvloer en pikken de specifieke kennis en routine van de ervaren medewerkers vlotjes op. Er is momenteel overal krapte op de arbeidsmarkt en veel bedrijven hebben moeite met het invullen van vacatures en het werven van vakmensen. Met flexwerkers is het mogelijk de krapte in onze sector doeltreffend op te vullen met gebruikmaking van deze regeling.

Kosteloos overnemen vakkundige werknemer
Een mooie kans voor bedrijven jonge mensen ‘on-the-job’ op te leiden voor hun branche of eigen onderneming waarbij een groot deel van de kosten wordt betaald door de overheid. De leerwerkbijdrage gaat rechtstreeks naar het bedrijf en na een jaar is het mogelijk de flexwerker zonder kosten in dienst te nemen. De student is vier dagen per week bij u aan het werk en gaat één dag per week naar school. Meer weten over deze leerwerkbijdrage? Kijk op OOM flexwerkers techniek voor de voorwaarden of vraag de bijdrage meteen aan.

Tekst: Alinda van Dijk

Please follow and like us:
RSS