Nieuws

Studenten doen deze zomer onderzoek in Mexico!

Aankomende zomer zullen 18 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam afreizen naar Mexico. Onder de vlag van het International Research Project (IRP) zullen zij voor verschillende bedrijven de kansen, mogelijkheden en risico’s in Mexico onderzoeken.

Wat doen we
Het International Research Project (IRP) reist jaarlijks naar een opkomende economie om hier onderzoek te doen voor Nederlandse bedrijven. Dit jaar staat Mexico op de planning. Er is gekozen voor Mexico om hun strategische locatie, aantrekkelijk investeringsklimaat en het land is rijk aan grondstoffen. Voor de agri- en horticultuur sector is Mexico in het bijzonder interessant doordat er een zeer gunstige klimaat is. Mexico is de grootste producent van avocado’s, citroenen en limoenen ter wereld. Er liggen in Mexico dan ook veel kansen voor onder andere kassen productie, duurzaamheid, export en import van fruit en groenten, en niet te vergeten in de veeteelt industrie. In 2017 staan de maanden juni, juli, september en oktober in het teken van het exploreren van internationale mogelijkheden. Op dit moment is het IRP nog benaderbaar voor het uitvoeren van onderzoek.

“The IRP has done an extremely good job doing research to the feasibility of direct flights to India. The recommendations were practical, daring, independent and very well supported with the right data.”
Michael Rijgersberg, Vice President Network Planning KLM (IRP India)

Studenten aan het roer
Het onderzoek wordt uitgevoerd door 18 enthousiaste studenten. Het gehele project ligt in de handen van de studenten. Van het werven van opdrachtgevers, medestudenten tot aan het benaderen van begeleidende professoren van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit van Amsterdam word door hen gecoördineerd en uitgevoerd. Iedere student heeft een andere – business gerelateerde – achtergrond. Hierdoor is het IRP in het bezit van een multidisciplinair kennisaanbod en kunnen er veel verschillende type onderzoeken worden aangeboden. In het verleden heeft dit project zich meerdere malen bewezen op het gebied van procesoptimalisatie, leveranciers/afnemers, samenwerkingsverbanden, marktanalyses en concurrentie analyses. Op deze manier kan deze stichting binnen vier maanden relevante en praktische inzichten leveren voor ieder bedrijf.

“Het IRP slaagt erin om een win-win situatie te creëren: praktisch onderzoek voor de bedrijven en een onvergetelijk leerzame tijd voor ons studenten!”
Tessa Nooteboom – student MSc International relations

Adviesrapport van hoge kwaliteit
Kwaliteit staat hoog in het vaandel en dankzij de samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en verschillende professoren en beroepsprofessionals is er een garantie op kwalitatief hoogstaand, onafhankelijk onderzoek. Hiernaast heeft het IRP geen winstoogmerk waardoor de onderzoeken kunnen worden gedaan tegen kostprijs.

Bent u benieuwd wat het IRP voor uw bedrijf kan betekenen? Ga naar de website www.irp.ma-amsterdam.nl of neem direct contact op met Maud Schoute via Maud.Schoute@irp-maa.nl of Timo van de Laar via Timo.vandeLaar@irp-maa.nl

Klik hier voor de brochure met uitgebreide informatie over dit project.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten