Stages VMBO in de branche stimuleert MBO- potentieel

Heeft u al nagedacht over het invullen van stageplaatsen voor het komende schooljaar (2018-2019)? Denk dan ook na over stagemogelijkheden voor het VMBO. Op het VMBO is het volgen van een stage een belangrijk onderdeel van een studie. Het zijn jonge leerlingen die zich voorbereiden op het uitoefenen van een vak en heel graag met de praktijk willen kennismaken. Gemotiveerde mensen die heel wat in hun mars hebben en vaak doorstromen naar het MBO. Over een paar jaar is dit een potentiële groep nieuwe, vakkundige medewerkers voor de branche!

Het is belangrijk om VMBO-leerlingen te interesseren en te begeleiden bij hun studie. Dat kan als leerbedrijf. Bijvoorbeeld met ‘snuffelstages’ in uw bedrijf of stages waar leerlingen de fijne kneepjes van het vak aangeleerd krijgen. En uiteraard om een betere indruk te krijgen van wat het bedrijfsleven hen allemaal te bieden heeft. Of anders gezegd: wat U hen te bieden heeft!

Waarom een stagiair van het VMBO?
Om het personeelsbestand ook in de komende jaren op peil te houden en actief mee te werken aan het opleiden van vakbekwame medewerkers voor de branche en voor uw eigen bedrijf. Geef deze beginnende vakmensen een kans en stimuleer hen door te stromen naar het MBO. Door VMBO-studenten op te leiden, verzekert u zich van een positieve ontwikkeling binnen uw onderneming. Met andere woorden: in de toekomst beschikt u over goed opgeleide vakmensen. Best wel de moeite waard toch?

Denk er de komende vakantieperiode eens over na en bied straks in september VMBO-studenten een kans op een praktijkopleiding binnen uw onderneming. VMBO-stage kan een toekomstige medewerker worden met een gedegen MBO-opleiding. Een super aanwinst voor uw bedrijf. Doen!

Aangesloten bij OOM? Informeer dan naar een stagebijdrage die per leerling, per werkweek € 40,00 bedraagt. Lees de voorwaarden op: https://www.oom.nl/Overzicht-Regelingen/Stagebijdrage

Voor meer specifieke toelichting belt u met Wim Overeem, Opleidingsmanager bij Fedecom, op het telefoonnummer 06- 57401564 of stuur een berichtje naar: overeem@fedecom.nl.

Please follow and like us:
RSS