Nieuws

Smart farming in paviljoen en demo’s op AgroTechniek Holland 2016

fedecom

Nieuwste meettechnieken en mogelijkheden smart farming getoond en gedemonstreerd Op de vakbeurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen kunnen de bezoekers kennismaken met een breed scala aan bestaande en nieuw ontwikkelde meettechnieken in gewas, bodem of op de machine.

“In samenwerking met Delphy en Aeres Hogeschool Dronten wordt op laagdrempelige wijze getoond  welke vertaalslag de teler met de gegenereerde data kan maken, en wat daar in de praktijk de uitwerking van is. Gewassensing tijdens het groeiseizoen biedt een schat aan informatie om op korte en langere termijn de opbrengst en kwaliteit van bodem en gewas te optimaliseren. Allerlei nieuwe mogelijkheden voor gewassensing die worden ontwikkeld leveren een stroom aan relevante data op, maar de vraag is wat je met al deze data moet en kunt doen. ATH laat bezoekers kennismaken met de nieuwste technieken en mogelijkheden van smart farming. In theorie en praktijk, want zowel in een Smart Farming Paviljoen als in demonstraties op het demoterrein zien bezoekers alles over gewassensing voor nu en in de toekomst”, aldus beursmanager Willem Bierema.

Smart Farming Paviljoen en demonstraties
Op het demoterrein van AgroTechniek Holland is een perceel van 7 hectare met aardappelen gepoot en dit wordt gedurende het komende groeiseizoen nauwkeurig gemonitord. Tijdens de beurs zijn er geleide systeemdemonstraties waarbij sensortechnologie in woord, beeld en via state of the art apparatuur de revue passeert. Zo is het perceel onderverdeeld in 4 kwadranten met verschillende pootafstanden en stikstofgiften, waar gedurende het seizoen van alles wordt gemeten met fotobeelden, drone spectraalbeelden, vliegtuigbeelden, bodemsensoren en metingen van plantensap. Wat zijn de onderlinge verschillen tussen de kwadranten en welke heeft de meest optimale opbrengst/kosten verhouding? De voortgang hiervan is niet alleen tijdens de beurs maar al vanaf juli te volgen, onder meer via de websites boerderij.nl en agrotechniekholland.nl.

Op Veld D van het beursterrein is een Smart Farming Paviljoen met deelnemende bedrijven die activiteiten ontplooien op het gebied van smart farming zoals leveranciers van drones en bodemsensoren. Op een beeldwand wordt onder meer verslag gedaan van het complete groeiseizoen van het demoveld, waarbij wordt getoond welke concrete meerwaarde sensing heeft gehad.

Alles wat boeren boeit
Alles wat boeren boeit is van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september 2016 te zien op de 180.000 m2 waar naast de stands met de 500 merken en demonstraties smart farming ook demonstraties bietentechniek zijn, een heftruckarena, een Trekkerparcours voor testritten op de nieuwste trekkermodellen en -nieuw dit jaar- levend vee bij de verkiezing Beste boerenkoe en het Jaar van het kalf.”

De organisatie van Nederlands grootste landbouwevenement AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is in handen van de AgroTechniek Holland BV, de beursorganisatie die 100% eigendom is van Fedecom. Alle actuele informatie, waaronder alle deelnemers en merken, is te vinden op www.agrotechniekholland.nl  

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten