SIMA uitgesteld naar februari 2021

Op verzoek van een groot aantal exposanten en spelers in de agro-equipment industrie, waarvan de productie- en distributiecycli in het bijzonder getroffen zijn door de Covid-19 crisis, hebben de organisatoren van de SIMA het besluit genomen om de volgende editie van de beurs uit te stellen en te houden op haar historische data in februari 2021 (zondag 21 t/m donderdag 25 februari 2021). Dit uitzonderlijke uitstel doet op lange termijn geen afbreuk aan de nieuwe ambities van de beurs en met name de nieuwe positionering in het najaar van de even jaren. De daaropvolgende SIMA zal zoals gepland plaats vinden van 6 t/m 10 november 2022.

Het handhaven van historische data om de spelers in de sector te begeleiden
Geconfronteerd met de huidige context en ondanks de goede resultaten van de commercialisering van de beurs, hebben veel exposanten en partners van de SIMA gevraagd om de beurs uit te stellen en de volgende editie te te houden op de historische data. Deze beslissing beantwoordt aan de verwachtingen van de markt en stelt alle spelers in de agrarische wereld, die te maken hebben met een omwenteling in hun productie-en distributiecycli, in staat deze beter te managen. De SIMA zal in februari 2021 voor de hele industrie de gelegenheid zijn om samen te komen en al haar spelers samen te brengen.

Identieke positionering en ambities
De SIMA houdt uiteraard haar ambities. Het sleutelwoord blijft “expertise”, met verrijkte inhoud en de nog grotere nadruk op innovaties voor de gehele landbouwsector, in de breedste internationale dimensie.

Zo zal “Tech” in deze nieuwe editie centraal staan met een speciaal “SIMA TECH” – forum, dat hetvolgend omvat:
– Een gemeenschappelijk forum met een centrale ruimte voor conferenties, workshops en netwerken, een start-up village en een forum voor agrarische robotica georganiseerd door FIRA.
– Een tentoonstellingsruimte die alle nieuwe technologieën van de beurs samenbrengt: spelers in ondersteunende software, het meten en verzamelen van informatie, telematica, landbouwdrones, elektronische weerstations of alles wat met on-board elektronica te maken heeft.

Een programma van conferenties, workshops en bijeenkomsten behandelt vier belangrijke onderwerpen waarmee landbouwers vandaag de dag worden geconfronteerd: de vermindering van gewasbeschermingsmiddelen, de gezondheid van planten en van de mens; de CO2-voetafdruk van landbouw en veeteelt; vermindering van lichaamsbelasting, vereenvoudiging van taken en veiligheid op het werk; evaluatie en controle van de economische en milieuprestaties.

Daarnaast zullen opleiding en werkgelegenheid meer dan ooit naar voren worden gebracht om talent te helpen en te ondersteunen. Een nieuwe ruimte, de “SIMA TALENT”, zal worden geplaatst in het hart van de beurs om te informeren over de opleidingen die aangeboden worden in de sector. Verschillende evenementen voor jongeren zullen worden ontwikkeld met als rode draad, “Ontmoet onze talenten”: bezoekroute, Job Dating ruimte…

Tot slot, zullen 10 video-interviews van studenten en van inmiddels afgestudeerde professionals of trainers, voorafgaand en tijdens de beurs worden uitgezonden, zodat jongeren op zoek naar cursussen inspiratie kunnen opdoen.

Vernieuwde SIMA Innovation Awards
Sinds 1931 belonen de SIMA Innovation Awards de meest innovatieve materialen, producten, technieken en diensten die door SIMA-exposanten worden gepresenteerd. Elk jaar is de lijst met winnaars een goede indicatie voor de fundamentele trends in de evolutie van landbouwequipment, van de uitdagingen en zorgen van gebruikers en de oplossingens van fabrikanten en leveranciers daarvoor. In lijn met de nieuwe positionering van de beurs, kent de SIMA Innovation Awards dit jaar ook een aantal nieuwe ontwikkelingen, zoals de aankondiging van de genomineerden op de Preview, een winnaarsceremonie op de beurs, een nieuwe voorzitter, een nieuwe jury en nieuwe technologie adviseurs….

Over Comexposium
Comexposium is een van ’s werelds toonaangevende organisatoren van professionele en consumentenevenementen, met meer dan 132 B2B- en B2C-evenementen wereldwijd die vele industrieën omvatten, waaronder agro-food, landbouw, handel en distributie, e-commerce, mode, veiligheid, digitaal, bouw, hightech, optica, onderwijs, gezondheid en transport. Comexposium is aanwezig in meer dan 30 landen en verwelkomt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen bezoekers en 48.000 exposanten. Comexposium heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en heeft nu bijna 880 mensen in dienst in 17 landen: Duitsland, Australië, Canada, China, Denemarken, Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, de Verenigde Staten, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Zweden. Comexposium positioneert zich als een katalysatorr van uitwisselingen en ontmoetingen tussen individuen en bedrijven.
www.comexposium.fr

Over AXEMA
AXEMA is de Franse vereniging van industriële spelers in de agro-equipment en agromilieusector. Het brengt Franse fabrikanten en importeurs van landbouwmachines uit de verschillende sectoren van de landbouw-, planten- en dierlijke productie samen, evenals producenten en importeurs van apparatuur voor het onderhoud van groene ruimten. AXEMA heeft 230 bedrijven verspreid over fabrikanten (69%) en importeurs (31%).

Please follow and like us:
RSS