Landbouwtechniek

SIMA 2020: een hernieuwde ambitie

Nieuwe consumenteneisen, veranderingen in wet- en regelgeving en verwachtingen van de samenleving zorgen allemaal voor ingrijpende veranderingen in de landbouw. Met het 100-jarige jubileum in het verschiet toont SIMA een hernieuwde ambitie (positionering, nieuwe data), waarbij de band met de trouwe bezoekers behouden blijft. De SIMA gaat een geheel nieuwe koers varen om aan de toekomstgerichte doelstellingen van de sector te kunnen beantwoorden, technische en wetenschappelijke oplossingen aan het licht te brengen en de maatschappelijke en economische uitdagingen van de landbouw en het platteland het hoofd te bieden. De derde landbouwrevolutie is in volle gang en SIMA wil hiervan de internationale showcase worden!

Een logische evolutie in relatie tot de wereldlandbouw
Sinds 1922 is SIMA het punt van convergentie voor iedereen in de hele landbouwwereld, door het bevorderen van de dialoog en het anticiperen op en begeleiden van de veranderingen in een voortdurend veranderende sector.
Vandaag de dag geeft de beurs, als antwoord op deze veranderende wereld, een nieuwe impuls aan haar ambitie en herpositionering. Voortbouwend op haar waarden van delen, vertrouwen en verantwoordelijkheid, streeft zij ernaar om nog meer federatief, mensgericht en innovatief te zijn dan ooit tevoren. Als vakbeurs voor alle vormen van landbouw, die de diversiteit bevordert en de mens centraal stelt in al hetgeen er op het spel staat, is het een voorvechter van het evenwicht tussen productiviteit en duurzaamheid, en pleit het voor een kwaliteitsbeginsel: levenskwaliteit van de landbouwers, kwaliteit van de landbouwproductie, milieukwaliteit van de landbouw, enz.

SIMA zet dus duidelijk haar ambities en missie uiteen: oplossingen en technologie onthullen die gericht zijn op de ontwikkeling van duurzame en efficiënte landbouw, in het hart van de leidende Europese landbouweconomie.
Deze positionering zal op de volgende beurs worden geïllustreerd in de vorm van een rijkere inhoud met nog meer lezingen, rondetafelgesprekken en speciale evenementen, en met meer nadruk op innovaties uit de hele landbouwsector in zijn breedste internationale dimensie.
De nieuwe positionering zal ook worden ondersteund door een nieuwe grafische identiteit en een nieuwe handtekening die op korte termijn zal worden onthuld.

Nieuwe data om tegemoet te komen aan de behoeften van de spelers in de sector
De volgende editie van SIMA vindt plaats van zondag 8 tot en met donderdag 12 november 2020 in het beurscomplex Paris Nord Villepinte. Daarnaast viert SIMA tijdens de opvolgende editie haar 100ste verjaardag, van zondag 30 oktober t/m donderdag 3 november 2022. De beurs, die traditioneel in februari in oneven jaren plaatsvindt, wordt voortaan in november in even jaren gehouden op verzoek van exposanten en internationale bezoekers, wat uiteindelijk ook logischer aansluit bij de bedrijfsbeslissingscyclus. Fabrikanten zullen daarom een internationale showcase aangeboden krijgen om hun productassortimenten te presenteren in het hart van Europa’s leidende AgTech-markt op het belangrijkste moment in de aankoopcyclus. Deze verandering biedt de SIMA bezoekers bovendien de garantie om de meest recente internationale innovaties te ontdekken en de oplossingen te vinden die beantwoorden aan hun behoeften.

Informatie en contact in Nederland
In Nederland wordt de SIMA 2019 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, email: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot deelname en bezoek aan de beurs. Promosalons Nederland beschikt over inschrijfdossiers, uitnodigingen, reis- en verblijfmogelijkheden, marktinformatie, enz.

Over COMEXPOSIUM-groep
De COMEXPOSIUM-groep, een van ’s werelds toonaangevende organisatoren van evenementen, is betrokken bij meer dan 170 BtoC- en BtoB-evenementen die betrekking hebben op 11 bedrijfstakken zo divers als agribusiness, landbouw, mode, digitaal, veiligheid, bouw, hightech, optica en transport. COMEXPOSIUM verwelkomt 45.000 exposanten en meer dan 3 miljoen bezoekers in 26 landen over de hele wereld. Comexposium groeit wereldwijd en is aanwezig in ongeveer 30 landen: Algerije, Duitsland, Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Spanje, India, Indonesië, Italië, Japan, Korea, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Filipijnen, Qatar, Rusland, Singapore, Thailand, Turkije , Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.

Over AXEMA
AXEMA is de Franse vereniging van industriële spelers op het gebied van agro-apparatuur en de agro-omgeving. Het verenigt Franse fabrikanten en importeurs van landbouwmachines uit de verschillende sectoren van de landbouw, plantaardige en dierlijke productie, evenals producenten en importeurs van apparatuur voor het onderhoud van groene ruimten. AXEMA heeft 230 bedrijven verdeeld tussen fabrikanten (69 %) en importeurs (31 %).

Please follow and like us:
RSS