Sefa Research Project Zuid-Amerika

fedecom

De Universiteit van Amsterdam organiseert jaarlijks het zogenaamde Sefa Research Project. Dat is een project wat bedrijven en instellingen de mogelijkheid om tegen een betaalbare prijs hun marktkansen te laten onderzoeken in de vorm van een op maat gemaakt onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten van de Universiteit van Amsterdam, die zich allen in de laatste fase van hun studie Economie en Bedrijfskunde bevinden. Het onderzoek bestaat uit twee fases: vooronderzoek in Nederland en vervolgens vier weken onderzoek in het desbetreffende land. De afgelopen jaren hebben we al meerdere succesvolle projecten georganiseerd naar landen zoals China, de Filipijnen, Indonesië, Vietnam, Brazilië en India.

Het Sefa Research Project 2018 (dertiende editie van het project) richt zich dit jaar op Zuid-Amerika. Denk hierbij aan Chili, Brazilië, Bolivia, Paraguay en Uruguay. Het onderzoek kan zich bijvoorbeeld richten op:

– Markt
– Concurrentieanalyse
– Partner identificatie
– Import en export analyse
– Investeringsanalyse
– ‘Outsource’ mogelijkheden

Het project maakt geen deel uit van een onderwijsprogramma; alle studentconsultants doen volledig vrijwillig aan het project mee om consultancyervaring op te doen en zijn geselecteerd na een strenge selectieprocedure. Doordat alle deelnemende studenten zelf financieel bijdragen aan het project, zijn ze in staat de opdrachten voor cliënten uit te voeren tegen een prijs die beneden de kostprijs ligt. Alle deelnemende studentconsultants krijgen professionele trainingen van consultingkantoren als Deloitte en Boston Consulting Group. Daarnaast neemt de Raad van Advies van het project, welke bestaat uit hoogleraren en docenten van de Economische Faculteit van de UvA, een belangrijke rol in bij het opstellen van de onderzoeksvoorstellen voor hun cliënten.

Graag attenderen we Fedecom-leden op deze mogelijkheid, waarbij het mogelijk een kans is om eventueel met een aantal bedrijven gezamenlijk een marktonderzoek te doen tegen lage kosten. Daarnaast is het ook mogelijk als individueel bedrijf een dergelijk onderzoek te laten verrichten.

Voor nadere informatie: www.sefa.nl of Florentina Hoff 06-46792748. Zie ook de SEFA brochure.

Fedecom-leden die geïnteresseerd zijn, kunnen een mailtje sturen aan het secretariaat@fedecom.nl

 

Please follow and like us:
RSS