Ruim 16.000 bezoekers op GroenTechniek Holland 2017

De derde editie van het evenement GroenTechniek Holland is – zeker gezien de mindere weersomstandigheden – goed verlopen. Ruim 16.000 professionals werkzaam in de groene openbare ruimte passeerden tussen 12 en 14 september de entree tijdens deze tweejaarlijkse vakevenement in Biddinghuizen. Ze zagen ruim 4.000 machines van 450 merken die werden getoond door ruim 170 deelnemers.

Beursmanager Willem Bierema: “Het waren weliswaar minder bezoekers, maar men was tevreden omdat de kwaliteit van het bezoek goed was, zo hoorden we terug van het merendeel van de exposanten. De serieus geïnteresseerde klanten met aankoopplannen kwamen, maar men zag ook nieuwe bezoekers. Ondanks de storm en regen bleef het beursterrein goed begaanbaar en de gangpaden droog, dus we ondervonden gelukkig geen problemen met de opbouw en organisatie van deze overzichtelijke en strakke buitenbeurs. Kortom een geslaagde derde editie. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de volgende editie van GTH, die gaat plaatsvinden in september 2019.”

Gerard Heerink, directeur van Fedecom: “Wij ontvingen 1.100 leerlingen van VMBO en ROC, die we in contact hebben gebracht met deelnemende bedrijven op de beurs. Zo maakten de leerlingen kennis met de praktijk van de groentechniek en boden we nieuw talent een oriëntatie op hun toekomstige werkomgeving. Zowel bedrijven als leerlingen reageerden enthousiast.”

Ramm BV wint met Oeliatec Mollen ArtiflexR het Gouden Klavertje Vier
Ramm BV wint met Oeliatec Mollen ArtiflexR het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland. De vakjury over deze winnende innovatie: “Dit is het eerste onkruidbestrijdingsvoertuig dat met kokende waterdruppels CO2 neutraal werkt, geluidsarm is en geen roetuitstoot heeft, doordat de modulerende boiler in staat is op biodiesel op basis van plantaardige oliën te verbranden. Het is een multifunctioneel en duurzaam concept met elektrische aandrijving (ook van de pompen) en met lange werkduur van acht uur.”
Op de tweede plaats eindigde Andreas Stihl NV met de iMow TeaM Robotmaaier, een team van kleine, lichte, efficiënte en flexibele robotmaaiers met intelligente software, waardoor meerdere machines gelijktijdig en autonoom grote grasvelden van meer dan 4.000 m2 professioneel kunnen onderhouden. De derde prijs was voor Frisian Motors met de FM-170 zero turn maaier, de eerste volledig elektrische zero turn maaier met twee elektromotoren direct op het maaidek en met onderhoudsvrije AGM-accu’s, afkomstig van een goede Nederlandse pionier.

170 Fabrikanten, importeurs en dealers lanceren op dit evenement voor groenprofessionals hun primeurs. De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector en koos de winnaars uit elf genomineerden.

Alle actuele informatie is te vinden op www.groentechniekholland.nl

Please follow and like us:
RSS