Nieuws

Ridder Group sluit zich aan bij Dutch Greenhouse Delta om stappen te maken op Chinese markt

Gisteren werd op de GreenTech door Dutch Greenhouse Delta de officiële handtekening gezet om in China een High-Tech Agriculture Park te gaan realiseren. Mede door deze ontwikkeling op de Chinese markt, heeft Ridder Group zich vandaag ook aangesloten als partner van het Dutch Greenhouse Delta-consortium.

Het internationaal opererende familiebedrijf is al enkele jaren actief in China met agrofood-expertise en technische toepassingen. Ridder Group won gisteren bovendien de GreenTech innovatie-award in de categorie Duurzaamheid. Dutch Greenhouse Delta verwelkomt hiermee wederom een wereldspeler als partner.

“China is al enkele jaren een van onze belangrijkste groeimarkten,’’ vertelt Klaas van de Poppe, CEO van Ridder Group. “De groei komt mede door de toename van grootschalige tuinbouwporjecten, vaak geïnitieerd door grote investeerders van buiten de land-en tuinbouwsector. Als gevolg van deze ontwikkeling, is het goed om als technologie-toeleveranciers ook goed georganiseerd te zijn. Vandaar onze wens om ons aan te sluiten bij de Dutch Greenhouse Delta. China is geen onbekende markt voor ons; we hebben al een aantal jaren ons eigen verkoop- en servicekantoor in Shanghai. Door onze partnership met DGD zullen we beter in staat zijn om gezamenlijk in te kunnen spelen op de behoefte van de Chinese investeerders in de tuinbouwsector. Dutch Greenhouse Delta heeft in korte tijd diverse projecten in gang gezet. Dit maakt het partnerschap een win-win.”

GreenTech innovatie-award voor natriumzuiveringsinstallatie
Op de glastuinbouwvakbeurs won Ridder Group gisteren de GreenTech innovatie-award in de categorie Duurzaamheid met haar innovatie Ridder NoNa+. “Op vele plekken in de wereld is waterschaarste en groot probleem, vandaar dat telers zo efficiënt en duurzaam mogelijk met water om willen gaan; bijvoorbeeld door het hergebruiken van irrigatiewater. Een oplopend zoutgehalte in dit zogenaamde drainwater kan uiteindelijk een schadelijk effect in de teelt opleveren. Vandaar dat veel telers gedurende hun teelt vaak alsnog genoodzaakt zijn om kwalitatief irrigatiewater als gevolg een oplopend zoutgehalte weg te gooien.

De Ridder NoNa+ is een uniek nieuwe technologie die telers helpt om het zoutgehalte in hun recirculatiewater te reduceren tot een acceptabel niveau, zonder dat daarbij waardevolle herbruikbare meststoffen en andere waardevolle elementen verloren gaan. De Ridder NoNa+ is tevens de eerste betaalbare en internationaal inzetbare oplossing die telers waar ook ter wereld vanaf nu in staat stelt om hun water-footprint te reduceren en de kwaliteit en duurzaamheid van hun teelt naar een hoger niveau kunnen brengen. Vanuit gebieden waar er veel (zoet) waterschaarste heerst of de waterkwaliteit slecht is, verwachten wij dat dit een zeer succesvol product gaat worden. Dat maakt deze innovatie echt uniek!”

 

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten