Nieuws

Primeur: levend vee op vakbeurs AgroTechniek Holland 2016

fedecom

(Melk)veehouders komen op de vakbeurs ATH in Biddinghuizen volop aan hun trekken (Melk)veehouders komen op de vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) in september volop aan hun trekken. Alle toonaangevende merken in de hooi- en weidebouw, trekkers en mesttechniek zijn aanwezig  en er is voor het eerst levend vee op Nederlands grootste landbouwevenement dat dit jaar plaatsvindt van woensdag 7 t/m zaterdag 10 september in Biddinghuizen.

Ook zijn de finalisten van de verkiezing Beste Boerenkoe aanwezig, is er de afsluiting van het Jaar van het kalf, een driedimensionale stallentour en alles over (voer)efficiëntie en de ideale ontwikkeling van kalf naar koe wordt getoond. ”De vooruitzichten zijn dan ook goed, want met nog vijf maanden te gaan is al driekwart van de drie expositievelden volgeboekt”, aldus beursmanager Willem Bierema.

Beste Boerenkoe en Jaar van het kalf
Nieuw dit jaar is dat er levend vee op de beurs is. De finalisten van de 9e editie van De Beste Boerenkoe zijn aanwezig voor de eindronde van deze verkiezing rond de meest duurzame koe. Ook de afsluiting van Jaar van het kalf krijgt zijn beslag op de ATH, met alles van bevruchting tot melkvaars en aandacht voor meer melk met minder, beter en gezonder jongvee. Beide evenementen worden omringd door kennisuitwisseling en demonstraties en georganiseerd door Melkvee van Agrio.

Alles over (voer)efficiëntie en de ontwikkeling van kalf naar koe
Bij WUR Dairy Campus krijgen de bezoekers van AgroTechniek Holland een innovatieve driedimensionale stallentour te zien. Norbert van Hemert, managing director van Lely Nederland: “We gaan de ATH-bezoekers meenemen in de stappen die gemaakt worden in de omzetting van ruwvoer naar kwaliteitsmelk en de invloed die een veehouder heeft om deze omzetting zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. In een tijd waarin kostprijs belangrijk is wordt (voer)efficiëntie immers steeds belangrijker.”

Schrijver Stalinrichting beantwoordt de vraag Van kalf naar koe, maar hoe? Martin Westerbeek: “Deze vraag gaan wij op de beurs beantwoorden in de Schrijver Kalverstraat. De eerste maanden van een kalf zijn cruciaal voor de ontwikkeling tot een melkkoe. Op ATH geven wij handvaten over hoe een veehouder de eerste levensfase van het kalf zo effectief en efficiënt mogelijk kan laten verlopen. De kalveren zijn immers de melkkoeien van de toekomst, en dus een investering in de toekomst.”

AgroTechniek Holland beleefde al drie succesvolle edities met meer dan 450 exposerende merken en ruim 50.000 bezoekers. De organisatie is in handen van de AgroTechiek Holland  BV, een volle dochter van Fedecom. Kijk voor meer informatie op www.agrotechniekholland.nl

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten