Parijse landbouwvakbeurs SIMA organiseert jaarlijkse SIMA-beurzen in Algerije en Thailand

De bekende Parijse landbouwvakbeurs SIMA kent dit jaar twee edities op andere continenten:

In Bangkok staat van 7 t/m 9 september 2017 de SIMA ASEAN op het programma. Het wordt de derde editie van de beurs en elk jaar groeit het aantal deelnemers gestaag. Ook het aantal bezoekers uit de 10 landen die deel uitmaken van de ASEAN regio (Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Myanmar, Brunei, Laos, Cambodja en Vietnam) groeit. Het aantal vertegenwoordigde merken ligt boven de 300 en meer dan 13.000 vakbezoekers komen naar de beurs.

Op het Afrikaanse continent vindt van 10 t/m 13 oktober 2017 in Algiers de SIPSA-SIMA plaats. Deze beurs richt zich zowel op Livestock als op Agri-Business. De beurs bestaat al veel langer maar was voorheen (als SIPSA) puur gericht op veeteelt. De samenwerking tussen SIMA en SIPSA zorgt voor een sterke regionale vakbeurs voor de Algerijnse markt. De SIMA staat wereldwijd bekend als de tentoonstelling voor leveranciers in de landbouw- en veeteeltsectoren.

Tijdens de SIPSA-SIMA zijn ongeveer 600 bedrijven aanwezig met een stand. Meer dan 20.000 vakbezoekers komen naar Algiers. Zij zijn met name werkzaam als agrariër (land- en veeteelt), dealer/importeur, fabrikant of loonwerker.

Algerijnse markt
De Algerijnse overheid stimuleert actief de lokale productie van voedingsmiddelen en remt de import van eindproducten (food). Dit zorgt voor een grote behoefte aan landbouwmachines. Om de aankopen van machines te stimuleren voert de overheid een meerjaren-subsidiebeleid. Steeds meer Europese bedrijven richten zich daarom op de Algerijnse markt om zaken te ontwikkelen.

De markt in Algerije:
– 10% van het GDP komt uit de landbouw
– 41,4 miljoen hectaren landbouwgrond
– 8,5 miljoen hectaren Utilised Agricultural Land (UAL)
– Meer dan 1 miljoen boerderijen
– 95% van de landbouwmachines komt uit de import
– 25% van de bevolking is werkzaam in de landbouw

Promosalons Nederland is de Nederlandse agent van de SIMA vakbeurzen en begeleidt kosteloos Nederlandse bedrijven die willen deelnemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cynthia Kuijper of Alex Venderbos, 020-4620020, c.kuijper@promosalons.nl, a.venderbos@promosalons.nl

 

Please follow and like us:
RSS