Nieuws

Oriëntatiereis naar Tsjechië 28-30 september 2014

fedecom

De Koninklijke Metaalunie organiseert in samenwerking Czech Trade www.czechtrade.nl van 28-30 september 2014 een oriëntatiereis naar Tsjechië. Doel van de missie is kennis opdoen over Tsjechië als handelspartner met het oog op kansen voor export en investeringen/joint ventures. Centraal staan ook een bezoek aan de MSV beurs, de kamer van Koophandel in Prerov en enkele bezoeken aan Nederlandse industriële MKB bedrijven terplekke.


Waarom samenwerken met Tsjechische bedrijven?
De Tsjechische maakindustrie heeft een traditie van 160 jaar en omvat meer dan 1000 bedrijven. Vooral de automotive sector in Tsjechië is een van de meest ontwikkelde in de regio Centraal- en Oost-Europa met toonaangevende bedrijven zoals Škoda, Hyundai, TPCA (Toyota, Peugeot, Citroen automobile en Kaipan). Tsjechië biedt Nederlandse bedrijven kansen op het gebied van productiesamenwerking dankzij de aanwezigheid van een goed opgeleid en gekwalificeerd arbeidspotentieel en lagere productiekosten. Daarnaast zijn er volop kansen voor Nederlandse leveranciers van componenten aan de automotive-industrie. Andere voordelen van zaken doen in Tjechië zijn o.a.

MSV Brno
Belangrijkste industriële vakbeurs van Centraal Europa en vindt  van 29 september t.e.m. 3 oktober 2014 plaats in de beurshallen in Brno, Tsjechië.  De beurs wordt elk jaar bezocht door ongeveer 80.000 vakspecialisten. Meer dan 35 % van de deelnemers en 10 % van de bezoekers komt uit het buitenland. Dit jaar staat het thema “industriële automatisering” centraal. Voor meer informatie over deze beurs kunt u kijken op www.bvv.cz/en/msv

Belangstelling?
Wilt u zakendoen in Tjechië? Meld u dan aan voor deze oriëntatiereis. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 september 2014 via deze link. Het deelnametarief voor de missie bedraagt €250,00 voor Koninklijke Metaalunie leden. Voor niet leden bedraagt het deelnametarief €350,00. De genoemde kosten zijn exclusief BTW.  Inbegrepen zijn o.a.  lokaal collectief transport , collectieve bedrijfsbezoeken, netwerkevenement, organisatie, bezoek MSV en kvk. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Programma Oriëntatiereis naar Tsjechië  (concept)
Zondag 28 september 2014
Aankomst in Brno
Gezamelijk diner en briefing
Overnachting in Brno

Maandag 29 september 2014
10.30 – 11.30 Ontvangst bij MSV Brno door CzechTrade
Interactieve presentatie Do’s en Don’t’s in Tsjechië inzake investering, samenwerking etc.
11.30 – 18.00 Individueel bezoek aan MSV
18.00 – 20.30 Netwerkreceptie Doorreis naar Prerov Overnachting in Prerov

Dinsdag 30 september 2014
09.00 – 11.00h Ontvangst door Kamer van Koophandel in Přerov
12.00 – 16.00h Bezoek aan Nederlandse bedrijven gevestigd in Tjechië o.a.
Pro Metaal NTS in Slavičín en Exerion in Olomouc
Gezamelijk diner
Terugvlucht naar Nederland

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten