Nieuws

Oprichting Fedecom

fedecom

De oprichting van Fedecom op 1 juli 2013 zal niet veel mensen ontgaan zijn. Leden werden extra geïnformeerd via een brief en het magazine ‘Samen sterk’, dat speciaal voor de oprichting werd uitgegeven.

Door het samengaan van Federatie Agrotechniek en Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven is Fedeom nu officieel van start. Fedecom vertegenwoordigt circa duizend bedrijven met ongeveer 10.000 medewerkers. De leden zijn fabrikanten, importeurs en mechanisatiebedrijven in de Landbouwtechniek, Veehouderijtechniek, Groentechniek, Tuinbouwtechniek, Industrie & Intern transport.

Fedecom maakt zich sterk op tal van gebieden. Bekend zijn de beurzen Agrotechniek Holland en GroenTechniek Holland in Walibi. Daar wordt nu een nieuwe tuinbouwvakbeurs aan toegevoegd. Door actieve lobby zal Fedecom meepraten waar opinie ontstaat en politieke beslissingen vallen. Certificeren van machines heeft veel aandacht, want kwaliteit en veiligheid blijft onderscheidend. Tijdens themabijeenkomsten zullen we onze leden blijven informeren en inspireren.

Fedecom heeft gekozen voor een verenigingstructuur, omdat daarin de belangenbehartiging, zeggenschap, samenwerking en doelen het best worden gewaarborgd. Belangrijk aspect bij de benoeming en bezetting van alle organen is een zo evenwichtig mogelijke verdeling van leden van de twee oorspronkelijke organisaties en een representatieve vertegenwoordiging van de leden.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten