Landbouwtechniek

Nieuwe datum AgroTechniek Assen: dinsdag 10 t/m donderdag 12 december 2019

Exposanten enthousiast over lancering nieuw evenement

AgroTechniek Assen (ATA), de tweejaarlijkse indoor landbouw- en mechanisatieshow voor het noorden van Nederland, gaat plaatsvinden van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 december 2019 in evenementenhal Expo Assen, voorheen TT-hal.
“Dat is een week vroeger dan eerder aangekondigd, omdat deze datum beter past bij de wens van de beoogde exposanten en vrijkwam in de evenementenkalender. Bovendien kunnen we in deze week naar beursdagen dinsdag tot en met donderdag en een avondopenstelling op woensdag, waardoor ATA dagelijks open is van 10 tot 18 uur en op woensdag tot 22 uur. Fijn te zien dat deelnemers enthousiast reageren op dit initiatief voor deze nieuwe beurs”, aldus beursmanager Willem Bierema namens Fedecom en Libéma Beurzen en Evenementen.

Enthousiasme vanuit de regio
ATA is zowel voor regionaal opererende dealers van agrarische merken als leveranciers en dienstverleners, waarbij de ontmoeting tussen boeren, loonwerkers en dealers centraal staat.
Henk Timmerman, Timmer en Timmerman mechanisatie: “Als gezamenlijke Fendt-dealers is onze ervaring dat de TT-hal ons goed bevalt. We zijn blij dat de organisatie nu in stabiele handen is en willen graag deelnemen want onze klanten gaan graag naar Assen.” Dat beaamt Lute-Anne de Vries, directeur De Vries Mechanisatie BV (o.a. Claas): “ATA is voor ons de ideale regionale beurs middenin ons huisgebied.”

Ook Richard Kort van Kort Landbouwmechanisatie BV (o.a. New Holland) is enthousiast: “Wij gaan meedoen aan ATA omdat Assen dé beurslocatie in Groningen en Drenthe is op het gebied van landbouwtechniek. Door de centrale ligging, goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid is Assen de perfecte beurslocatie in deze regio.” Jos Popken van Groenoord (o.a. John Deere): “We zijn blij met deze nieuwe landbouwbeurs die ook gericht is op kennisoverdracht en in een zeer gunstige beursperiode gehouden wordt. We weten dat de locatie Assen geliefd is bij noordelijke agrariërs want het is dichtbij en ze kunnen gratis parkeren.” Dat geldt ook voor Peterse Mechanisatie (o.a. Dewulf en Agrifac), die “met trots een ‘pitbox’ huurt op ATA in Expo Assen pal naast het TT-circuit.”

Brancheorganisatie Fedecom behartigt nu ook de beursbelangen voor dealers en LMB’s
Fedecom-directeur Gerard Heerink: “Een toenemend aantal van onze 950 leden bieden we met de beurs in Assen een aanvullende service. Vanaf nu niet meer alleen de tweejaarlijkse nationale outdoor beurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen voor fabrikanten en importeurs, maar nu ook een regionaal beursconcept voor dealerbedrijven met hun werkgebied in de noordelijke regio.”

De organisatie van ATA is in handen van de Fedecom-beursorganisatie en Libéma beurzen en evenementen, zie www.agrotechniekassen.nl

Please follow and like us:
RSS