Nieuws

Nederlands grootste landbouwbeurs succesvol verlopen in zonnig Biddinghuizen

fedecom

54.168 Bezoekers op succesvolle AgroTechniek Holland 2016

AgroTechniek Holland in zomers Biddinghuizen is succesvol verlopen en trok 54.168 bezoekers. Beursmanager Willem Bierema: “De sfeer was goed, door het hoge bezoekersaantal en de goede kwaliteit van de bezoekers die exposanten op hun stand troffen. Men kwam met gerichte interesse en was onder de indruk van de brede opzet van het evenement, waar het levend vee, het kennisplein voor melkveehouders, het Smart farming paviljoen, de demonstratie aardappel- en bietentechniek en het TrekkerParcours veel belangstelling trokken.”

“We zijn dan ook zeer tevreden over deze vierde editie van dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie. Ook omdat we erin geslaagd zijn om ondanks het zomerse weer en het krimpende aantal boeren toch weer evenveel bezoekers te trekken.” Fedecom-directeur Gerard Heerink: “Deze editie is een prima uitgangspunt voor een vijfde editie van ATH die gaat plaatsvinden in 2018.” Ruim 260 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden met meer dan 3.000 landbouwmachines van 500 merken ‘alles wat boeren boeit’.

Tevreden deelnemers

Martin Westerbeek van Schrijver Stalinrichting is tevreden: “Een beurs gaat niet alleen over leads, maar wij hadden als doelstelling bekendheid en imago van ons bedrijf en dat is goed gelukt. We waren positief verrast en geven ATH een rapportcijfer 7,5.”

Willem van Tilburg van nieuwkomer Aviko Potato BV “wist niet wat hij moest verwachten, maar onze stand was een meet & greet voor aardappeltelers, we hadden continue bezoek en zijn blij dat we er waren.” Mark Zuidhof van nieuwkomer McCain Foods Holland BV vult aan: “De opzet en opkomst van deze beurs is goed. De uitdaging is om de volgende keer meer aardappelgerelateerde bedrijven te krijgen, wat ons betreft mogen er de volgende keer meer aanwezig zijn.”

Hans Quint van Abemec BV spreekt van een geslaagde beurs: “We hadden zeer geinteresseerde bezoekers op de stand, opvallend veel uit Zuid Nederland. Zo’n stand met gerichte aandacht voor smart farming is ons heel goed bevallen, omdat je veel gerichte klantcontacten hebt.” Krijn van Groningen van Greve lanceerde een nieuwe kieperlijn en vond “ATH mooi groot maar niet té groot. Lekker centraal in Nederland en goed bereikbaar, de volgende keer komen we weer met een eigen stand zo is onze intentie.”

Innovatieprijs Bronzen Sikkel voor Nutriflow van Veenhuis Machnines BV

De vakjury heeft de innovatieprijs Bronzen Sikkel toegekend aan Nutriflow van Veenhuis Machines BV: “Precisiebemesting voor vloeibare organische mest, waarmee mest optimaal wordt benut door de mogelijkheid fosfaat en stikstof tegelijk optimaal toe te dienen, zodat perfecte egale basisbemesting wordt toegediend.“ De jury kende een tweede prijs toe aan Innovado van Schuitemaker Machines BV, want “deze nieuwe Innovado is een praktijkrijp totaalsysteem dat autonoom van kuil tot voerhek opereert en vernieuwend is qua mengmethode, mengkuip en hogere veiligheid voor mens en dier.” De derde prijs was voor Duport BV met de Nutrishot Precisiebemester “voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in open teelten, in de rij direct bij het gewas waarbij middels sensortechnologie de dosis per gewas bepaald kan worden.”

AgroTechniek Holland vond van 7 en met 10 september plaats in Biddinghuizen en gaat haar vijfde editie beleven in 2018. De organisatie is in handen van de AgroTechniek Holland BV, een dochter van Fedecom. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten