1.000.000 keuring in het VA-keurregistratiesysteem geregistreerd!

1.000.000 keuring in het VA-keurregistratiesysteem geregistreerd!

Recentelijk is in het digitale keurregistratiesysteem van VA-keur de 1.000.000 machineveiligheidskeuring geregistreerd. Het betreft een keuring op een heggenschaar in eigendom van werkleerbedrijf Voorne-Putten Werkt! Uit Spijkenisse. De keuring is uitgevoerd door VA-keur keurbedrijf G.A. van der Waal Tuin & Parkmachines uit Ridderkerk.  Op dinsdag 10 september is tijdens de openingsceremonie  van de GroentechniekHolland (GTH) beurs in Biddinghuizen ruimschoots aandacht besteed aan dit heugelijke feit en zijn zowel de machine eigenaar als het keurbedrijf in het “zonnetje” gezet.

Voor VA-keur directeur Jelle Bartlema is de miljoenste geregistreerde keuring in het VA-keursysteem een bijzondere mijlpaal: “we zijn in 2011 van start gegaan met het eigen ontwikkelde digitale keurregistratiesysteem. Van af dat moment zijn al onze keurbedrijven de uitgevoerde keuringen in dat systeem gaan registreren. Ieder jaar hebben we vervolgens een groei van het aantal keuringen gezien waarbij het met name de afgelopen jaren hard ging. In 2018 hebben we met elkaar ruim 160.000 keuringen gedaan en dit jaar stevenen we af op zo’n 175.000. Het VA-keur is daarmee in een sterke groei en dat is een hele mooie erkenning en waardering voor de keurkwaliteit van onze  huidige 260 keurbedrijven. Zij leveren hiermee echt een bijdrage aan een veilig(er) machinepark in Nederland en daar mogen we bijzonder trots op zijn!

Geco Wilhelmus, Werkleider Groen&Schoon van Werkleerbedrijf Voorne-Putten Werkt! “wij zijn bijzonder positief verrast door dit leuke initiatief! We hadden natuurlijk geen idee dat een van onze machines nu net precies de 1 miljoenste keuring van VA-keur heeft ondergaan. Als werkleerbedrijf hebben wij de veiligheid van onze mensen heel hoog in het vaandel staan. Het is voor ons ook geen discussie dat de machines en gereedschappen waar zij dagelijks mee werken veilig moeten zijn en we laten ze daarom ook ieder jaar keuren om de veiligheid te waarborgen. Daarbij is het voor ons ook heel belangrijk dat dit op een deskundige en professionele wijze gebeurd en met een VA-keur keuring mag je daar vanuit gaan”.

Het VA-keurbedrijf dat de keuring voor Voorne-Putten-Werkt! Heeft uitgevoerd is de firma G.A. van der Waal Tuin & parkmachines uit Ridderkerk. Eigenaar Gert Aart van der Waal: “ wij zijn een  gespecialiseerd bedrijf in tuin- & parkmachines die we verkopen, onderhouden, repareren en uiteraard ook keuren. Dit laatste doen we onder VA-keur vlag en daar zijn we trots op. Je moet toch als keurbedrijf aan flink wat eisen voldoen om dat te mogen, zoals je bedrijf laten certificeren door een onafhankelijke certificeringsinstelling met ieder jaar een controle. Maar ook moet je gediplomeerde en VCA gecertificeerde keurmeesters in dienst hebben die verplicht naar opfris trainingen moeten om hun keurkennis up to date te houden. Het is best een opgave om er allemaal aan te voldoen, maar het draagt allemaal zeer goed bij aan de deskundigheid en kwaliteit die wij als VA-keur keurbedrijf willen uitstralen en uitvoeren. Met veiligheid moet je gewoonweg niet willen sjoemelen”. 

Please follow and like us:
RSS