De menselijke maat blijft onmisbaar

De belangrijkste conclusie die circa 250 leden en relaties van Fedecom trokken tijdens de Fedecom Jaarvergadering op dinsdag 6 december is dat de menselijke maat in de productie en distributie van High Tech machines en apparatuur cruciaal blijft. Ongeacht de mate van digitalisering en robotisering blijft de menselijke factor in onze sector toegevoegde waarde geven.

Wel is het van belang dat mensen mee veranderen met technologische vooruitgangen. Volgens spreker Prof. Dr. Rudy Moenaert, hoogleraar aan de TIAS Business School te Tilburg en expert in B2B marketing en innovatie, moeten de mensen blijven veranderen en blijven leren van de jeugd om zelf ook jeugdig te blijven en de veranderingen te kunnen managen. “Flexibiliteit is daarbij een belangrijk aspect, alsook de competentie om onszelf te blijven verrassen. Want, als je jezelf niet kunt verrassen, kun je jezelf ook niet verbeteren,” aldus Moenaert.

Rudy Moenaert

Spreker Hasan Kesek, executive vice-president van Kverneland Group, voegde daaraan toe dat de mens de architect is en blijft binnen ondernemingen, hoezeer ook de mate van automatisering en digitalisering. Klantenbinding wordt geïntensiveerd en verbeterd via optimale serviceverlening door alle partners in de distributieketen.

Hasan Kesek
Gerrit van der Scheer

Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink en derde en laatste spreker tijdens het plenaire middaggedeelte, ging in op het resultaat van diversificatie en de differentiatie van distributiemodellen. Directe distributie als de schaalgrootte van het land, het distributienetwerk en de klantcategorie daarom vraagt. Zodra de aard van de markt, het product of de klant om toenemende specialisatie van product of service vraagt, dan zijn distributeurs en dealers volgens Van der Scheer onmisbaar.

Fedecom voorzitter Erwin Ros benadrukte in zijn slotwoord dat ‘onze branche’ bij uitstek goed is in maatwerk maar dat die toegevoegde waarde wel bij moet dragen aan het rendement van Fedecom bedrijven.

Erwin Ros

Presentaties zijn op te vragen bij het secretariaat@fedecom.nl

Kijk voor een sfeerimpressie ook op onze facebookpagina

Please follow and like us:
RSS