Nieuws

Meer bezoekers op succesvolle AgroTechniek Holland 2014

fedecom

AgroTechniek Holland is uiterst succesvol verlopen. Maar liefst 55.217 bezoekers passeerden de entree tussen 10 en 13 september. Beursmanager Willem Bierema: “We zijn erg blij met deze stijging ten opzichte van 2012, toen de tweede editie van dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie in Biddinghuizen 52.069 bezoekers trok.

Met een krimpend aantal boeren toch meer bezoekers trekken, daar ben ik uiterst tevreden over. Dat enthousiasme hoor ik ook bij veel deelnemers, die deze opzet en ook de kwaliteit van de bezoekers waarderen.” De ruim 260 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden aan boeren en loonwerkers meer dan 3.000 landbouwmachines van 450 merken: een breed aanbod van ‘alles wat boeren boeit’.

Veel belangstelling voor demonstraties en paviljoens
Naast de toonaangevende merken waren er allerlei activiteiten, paviljoens en demonstraties, waaronder het TrekkerParcours waar bezoekers zelf konden proefrijden op de allernieuwste trekkers. Nieuw dit jaar waren de dagelijkse demonstraties bieten oogsten, spuiten en veldbewerking die veel belangstelling trokken. Ook het Agroverkeerpaviljoen met alles over veiligheid , het T-rijbewijs en de Beste Trekkerpiloot-verkiezing  en het nieuwe Energiepaviljoen met alles over energie en robotisering trok heel gericht en geïnteresseerd publiek.

Enthousiaste deelnemers
Arjan Mulder van Reesink is uiterst tevreden: “De bezoeker vindt hier echt een complete mechanisatiebeurs. Wij hebben een breed programma dat hier helemaal past. Onze klanten zijn buitenmensen die hier heel gericht ons hele brede programma kwamen bekijken.” Marcel Verhoeff van Farmstore trof kwalitatief goede bezoekers op hun stand: “Onze brede lijn producten trok veel belangstelling. We hadden een echte primeur, een spitter, die hier een succesvolle introductie beleefde.” Roeland Koopman van Valtra vond het een  “superbeurs. We hadden vier thema’s die heel goed ontvangen werden bij het publiek, en ook onze dealers waren heel enthousiast. Ook commercieel gezien kijken wij terug op een hele succesvolle beurs. “

Innovatieprijs Bronzen Sikkel voor John Deere
De vakjury koos Manure Sensing van John Deere als winnaar van de innovatieprijs Bronzen Sikkel: “Met meer precisie mest toedienen. Deze Organic Nutrient Management Manure Sensing van John Deere biedt nieuwe mogelijkheden om de mineralenbalans te optimaliseren en te sturen op plaatsspecifieke en exacte dosering. Hij optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie. Een mooie vinding die gevolgen gaat hebben voor het omgaan met mest en bemesting en aanpassing van de Nederlandse mestwetgeving tot gevolg kan hebben, kortom een innovatie die de Bronzen Sikkel 2014 verdient.” De vakjury bekeek zo’n 80 innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. De jury kende een tweede prijs toe aan de eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld Greenbot van Conver en de derde prijs aan de elektrisch aangedreven werktuigdrager Multitooltrac van Van Ham.

www.agrotechniekholland.nl
AgroTechniek Holland vond van 10 en met 13 september plaats in Biddinghuizen en beleeft haar volgende editie in 2016. De organisatie is in handen van de AgroTechniek Holland BV, een dochter van Fedecom. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten