Nieuws

Doe mee aan de Horti Venture Challenge en win € 10.000,-

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen start op 2 februari met de Horti Venture Challenge. Via deze challenge krijgen (startende) ondernemers de kans om hun idee / innovatie en businessmodel uit te voeren. StartLife voert de challenge uit.

Het programma is voor new business initiatieven gericht op en voor het  tuinbouwcluster: zowel start-ups als innovatieve initiatieven vanuit bestaande bedrijven uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Iedere innovatieve ondernemer in de tuinbouw kan zich tot 6 maart 2017 aanmelden via het aanmeldformulier op www.TopsectorTU.nl.

Programma
Tijdens het programma van twaalf weken werken ondernemers in een zelf samengesteld team aan hun idee / innovatie en businessmodel. De teams worden begeleid door twee vaste coaches en experts uit de sector. Ieder team krijgt ook een mentor tot zijn beschikking: een topondernemer uit de tuinbouw.

Start-ups en spin-outs  
Start-ups zijn in staat om snel en beweeglijk te anticiperen in een snel veranderende wereld en markbehoefte. Nieuwe economische bedrijvigheid ontwikkelt zich steeds vaker via een start-up strategie. Dat geldt zowel voor nieuwe startende bedrijven  als voor spin-outs van bestaande bedrijven. De topsector wil via dit programma meer start-ups / spin-outs creëren in de sector T&U en de innovaties bij gevestigd bedrijfsleven versnellen

Cross-overs
Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen wil via deze challenge ook de cross-overs met andere topsectoren zoals Agri&Food, Life Sciences & Health, Water en Chemie stimuleren, omdat juist op het grensvlak met andere topsectoren vernieuwing tot stand komt.

Finale
De Horti Venture Challenge wordt afgesloten met de finale op 15 mei  2017: met presentaties van de business ideeën voor een vakjury. Het winnende team ontvangt een prijs van € 10.000,-.

Klik hier voor meer informatie

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten