M.O.V.E. – Het eerste evenement voor ondernemende vrouwen in de mechanisatiebranche!

Zowel de agrarische markt als de mechanisatiebranche is al lang niet meer alleen een speelveld voor mannen. Vrouwen zijn als partner, medewerker of manager onmisbaar om de juiste bedrijfsbeslissingen te nemen. Daarom hebben Kramp en Fedecom M.O.V.E. in het leven geroepen: Mechanisatie en Ontwikkeling Vrouwen event.

Marianne ten Barge, Kramp: “Steeds vaker bepalen vrouwen het beleid en managen zij het bedrijf. Soms door bedrijfsopvolging, soms als partner maar steeds vaker ook vanuit een bewuste beroepskeuze. Het wordt tijd dat vrouwen zich presenteren, hun meningen en ervaringen delen en bundelen.”

M.O.V.E. is voor alle vrouwelijke ondernemers, vrouwen met een managementverantwoordelijkheid, partners van (toekomstig) directeur-eigenaren en vrouwen in andere sleutelposities op landbouwmechanisatie- en tuin- en parkbedrijven. De thema’s die wij hebben gekozen voor de eerste editie van M.O.V.E. zijn dan ook herkenbaar en goed te vertalen naar de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf.

Leontina Wolterink, Wolterink Beltrum: “Op dealerdagen en branchevergaderingen ben ik regelmatig één van de weinige vrouwen. Jammer, want ondertussen zijn er best veel vrouwen werkzaam in de mechanisatie. M.O.V.E. is een mooie start om in de toekomst meer gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring.”

Workshops met thema’s als Vrouwelijk leiderschap, Balans tussen werk en privé, Samenwerken en Toekomst van de agribusiness worden geleid door toonaangevende vrouwen als Anne-Marie Spierings (gedeputeerde D66) en Hannie Zweverink (directie Cumela). De workshops zijn interactief, de bijdrage van deelnemers is dus essentieel.

Gerard Heerink, Fedecom: “De toegevoegde waarde van vrouwen in de mechanisatiebranche wordt steeds nadrukkelijker zichtbaar en levert daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf, de branche en de agrarische en groene sector. Fedecom gaat de bevindingen van M.O.V.E. dan ook zeker verwerken in beleid en diensten. Dus schrijf je in en laat je zien en horen!”

M.O.V.E. vindt plaats op donderdag 16 maart a.s. op Papendal (Arnhem). Bekijk het volledige programma op www.fedecom.nl/move en schijf uzelf of uw collega in!

Please follow and like us:
RSS