Nieuws

Live – wie wordt onze nieuwe Vakkanjer?

fedecom

Welk mechanisatietalent wordt de nieuwe Vakkanjer? Van 26-29 november gaan 34 monteurs in de voorronden met elkaar de strijd aan bij PTC+ te Ede. U bent van harte welkom om ze live aan de slag te zien.

De verschillende Regionale Opleiding Centra (ROC’s) en mechanisatiebedrijven stellen jaarlijks hun techniektalenten in de gelegenheid om Vakkanjer van Nederland te worden. Deze wedstrijd sluit goed aan bij de visie van Fedecom, die scholieren en medewerkers wil stimuleren om zich blijvend te ontwikkelen. Onderlinge competitie draagt bij aan een hoger niveau.

De route naar eremetaal

Tijdens de voorrondes van dinsdag 26 t/m vrijdag 29 november moeten de deelnemers zich bewijzen in vijf verschillende opdrachten. De wedstrijd staat in het teken van een centraal thema, namelijk slimmer omgaan met voedsel. Daarbij kan alles rondom landbouwmechanisatie aan bod komen. De vijf beste kandidaten plaatsen zich voor de nationale finale in maart 2014.

Wie gaat naar EuroSkills?

In maart wordt duidelijk wie de opvolger wordt van Nederlands kampioen Michel van de Loo van Abemec in Waalwijk. De Nederlands kampioen zal in oktober 2014 de strijd aangaan met leeftijds- en vakgenoten tijdens EuroSkills in het Franse Lille. Tijdens de vorige Europese kampioenschappen in 2012 sleepte Van de Loo brons in de wacht.

Doe-activiteiten voor bezoekers

Ook bezoekers kunnen zich op verschillende niveaus proberen te meten. Zo zijn er spannende doe-activiteiten. U beleeft landbouwmechanisatie daardoor intenser van ooit tevoren. Kijk voor meer informatie op www.devakkanjers.nl.  

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten