Lesstof Monteur Melkwinningsinstallaties mbo opgeleverd

Leskaternen te bestellen bij Fedecom


De leskaternen voor het keuzedeel Monteur Melkwinningsinstallaties officieel opgeleverd. Fedecom heeft in het afgelopen jaar haar leden deelgenoot gemaakt van de vorderingen in dit project en met een groot gevoel van voldoening kunnen we deze leskaternen nu aanbieden aan scholen en bedrijven. De werkgroep ontwikkeling lesmateriaal Melkwinningsinstallaties heeft zich enorm ingespannen om tot dit resultaat te komen. De werkgroepleden, bestaande uit docenten en mensen uit het bedrijfsleven, hebben met hulp van ACOLE Productions B.V. een enorme prestatie geleverd. Het keuzedeel is helemaal compleet en geschikt voor studenten in het mbo.

Alles bij elkaar zit er flink wat werk in dit ambitieuze project. Fedecom bracht het onderwijs en het bedrijfsleven in een werkgroep bijeen om spijkers met koppen te slaan en gezamenlijk het lesmateriaal samen te stellen en te gaan schrijven voor het keuzedeel. Dat is in een razend tempo gebeurd! ACOLE coördineerde de input van de werkgroep, redigeerde de tot stand gekomen lesstof en gaf de leskaternen hun uiteindelijke vorm.

Meer personeel opleiden dankzij keuzedeel
Tot nu toe bestond er géén gespecialiseerde opleiding voor het vak van Monteur Melkwinningsinstallaties. Studenten van opleidingen in de Agrotechniek, koude- en klimaatsystemen, mechatronica en service- en onderhoudstechniek kunnen vanaf nu kiezen voor een aanvullende opleiding. Met dit keuzedeel leren zij onderhoudswerk en storingsoplossende handelingen aan melkwinningsinstallaties uit te voeren. Een langgekoesterde wens van zo’n dikke 100 bedrijven (fabrikanten/dealers) in Nederland om meer personeel op te leiden voor dit vak en ook zij-instromers adequaat bij te scholen.

U kunt de leskaternen voor de opleiding Monteur Melkwinninginstallaties bestellen via:  www.timkijktverder.nl  Fedecom  of Acole

Tekst: Alinda van Dijk

Please follow and like us:
RSS