Climmar-congres

Lely, innovators in agriculture

Alexander van der Lely, CEO van het Nederlandse concern Lely, verhaalde over de ontwikkeling die zijn organisatie sinds 1948 heeft doorgemaakt. Toen begonnen de twee gebroeders Van der Lely met de bekende hark. Hun motto was toen al om het financiële en sociale welbevinden van agrarische ondernemers te verbeteren. En dat geldt nog steeds, maar nu wereldwijd, waarbij de koe nog steeds als uitgangspunt wordt genomen.

Van strooier naar robot

Inmiddels telt het concern 2000 fte in zeven landen en behaalt ze een jaarlijkse omzet van € 565 miljoen in circa zestig afzetmarkten. Daarnaast heeft Lely liefst ruim 2.500 patenten laten vastleggen. Naast de hark kwamen de bekende kunstmeststrooier en later de melkrobot en automatische voersystemen als innovatieve producten op de markt. De nieuwste ontwikkeling betreft het online management waarmee ze klanten ondersteunt.

Duurzame agrisector

Lely houdt in haar visie een duurzame, winstgevende en aangename agrisector voor ogen. Dat wil ze bereiken door creatieve en innovatieve oplossingen te bieden, opdat klanten zich onderscheiden in een duurzame melkproductie en oogst. En met de trend van de toenemende robotisering en automatisering heeft Lely zich steeds meer toegelegd op een duurzame omgang met energiebronnen.

Energieneutraal in 2050

In 2050 wil Lely een aanzienlijke bijdrage aan de circle economy hebben gegeven. Daarbij staan minder CO2 emissie en energieneutrale oplossingen centraal. Werken aan minder brandstofgebruik is daarbij vanzelfsprekend. Lely vindt dat ondernemerschap en aandacht voor het milieu samengaan.

Dealer speelt sleutelrol

‘What you feed is what you get’. Onder dat motto etaleert Lely haar knowhow en verkoopt ze haar productaanbod. Met daarbij de lokale Lely Centers als uitgangspunt. Via deze 160 verkooppunten wereldwijd onderhoudt Lely de contacten met de klant. De dealer in de regio is dus een belangrijke factor voor de fabrikant, waar Lely dan ook in investeert met training. Want nieuwe producten zullen steeds complexer zijn en meer uitleg behoeven.

Download de review CLIMMAR 2013

Please follow and like us:
RSS