Leerbedrijven onderscheiden: DEM in Leeuwarden de beste!

Op 1 juli heeft SBB het bedrijf DEM BV in Leeuwarden uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van de provincie Friesland. Het Friesland College te Heerenveen heeft DEM voor deze bijzondere verkiezing opgegeven. En niet zonder reden, want de jury deelde de mening van de school en heeft DEM BV onderscheiden als beste leerbedrijf van deze noordelijke provincie, in de sector MTLM, mobiliteit, transport, logistiek en maritiem.

Eén reden van de voordracht is dat dit bedrijf meerdere keren opleidingsplaatsen heeft aangeboden voor jonge studenten voor een niveau-1 opleiding. Door de juiste begeleiding rondden zij een opleiding niveau-2 Monteur Mobiele Werktuigen af. Verder vindt het Friesland College dat DEM zich onderscheidt door een doordacht personeels- en opleidingsbeleid wat een minimaal verloop van personeel oplevert. Directeur Kees Boersma heeft de prijs in het bijzijn van alle medewerkers in ontvangst genomen. “We zijn blij verrast! Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons het vak in de praktijk leren omdat we hen ook graag behouden als toekomstige medewerker”.

Eén winnaar per provincie
Tot eind april was het mogelijk leerbedrijven en praktijkopleiders voor te dragen voor deze verkiezing. Alle voordrachten zijn beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, waarbij uiteindelijk één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider, per provincie, zijn verkozen.

De beste van Nederland?
DEM BV is de winnaar van Friesland maar moet met 15 andere finalisten nog strijden om de titel ‘Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 van Nederland’. Op maandag 18 november is de dag van het mbo: tijdens deze bijzondere gelegenheid zullen de twee winnaars bekend worden. De strijd is dus nog niet gestreden! Wie weet valt dit jaar de eer te beurt aan DEM en mogen zij zich een jaar lang het beste leerbedrijf van Nederland noemen. DEM heeft twee vestigingen: in Leeuwarden en Rinsumageest.

Praktijkopleiders en leerbedrijven in het zonnetje gezet
Door deze verkiezing hopen brancheverenigingen als Fedecom, het onderwijs en de SBB de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten, in het zonnetje te zetten. Dankzij stageplekken en leerbanen krijgen ruim 500.000 mbo-studenten een passende opleiding op de werkplek waarmee zij de finesses van hun zullen vak leren.

Tekst: Alinda van Dijk

Please follow and like us:
RSS