Nieuws

Kosten kentekenen van een landbouwvoertuig ca. € 55,-

fedecom

De minister van I&M heeft in haar brief aan de Tweede Kamer een herberekening gemaakt van de totale kosten van het kentekenen van tractoren, motorrijtuigen met een beperkte snelheid en aanhangers.

Bestaande voertuigen kunnen digitaal worden ingeschreven en tenaamgesteld. Bestaande voertuigen hoeven niet gekeurd te worden, noch voorzien te zijn van een kentekenplaat aan de voorzijde en kentekenplaatverlichting. De totale kosten per voertuig bedragen ca. € 55,-, dit omvat het inschrijven en op naam zetten, het kopen en monteren van de kentekenplaat en de uren benodigd voor deze handelingen.

In haar brief berekende zij de totale kosten op ca. €  31,5 miljoen en betreft het een geschat aantal van 580.000 voertuigen. In de media is enige ophef ontstaan, uitgaande van 70.000 bedrijven, betekent dit namelijk gemiddeld ca. € 450,- per bedrijf. Dit is echter slechts een  rekenkundig gemiddelde, het aantal voertuigen per bedrijf varieert sterk en een kenteken is uitsluitend verplicht op de openbare weg. Fedecom is tevreden; de minister kiest een uitvoering die praktisch is en geringe kosten kent.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten