Nieuws

Keuzedeel Installatie, service en onderhoud melkwinningsinstallaties officieel vastgesteld!

Goed nieuws van de minister: het keuzedeel Installatie, service en onderhoud aan melkwinningsinstallaties is recentelijk officieel erkend en gepubliceerd in de Staatscourant! Reden voor een klein feestje want er is door de projectgroep heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Deze vaststelling vormt de kroon op hun werk!

Al decennia lang klaagt de branche over de moeite die zij heeft met het vinden van gekwalificeerd personeel voor het onderhoud aan traditionele melkmachines en/of moderne melkrobots. Niet zo gek, want er bestond simpelweg géén gespecialiseerde opleiding voor dit vak. In eerste instantie heeft Fedecom met haar onderwijspartners geprobeerd een volledige opleiding tot melkwinningsmonteur te ontwikkelen maar dit vormde een te zwaar pakket voor –landelijk gezien – te weinig studenten.

Oplossing op maat voor nichesector
Met de officiële vaststelling van dit keuzedeel kunnen studenten van diverse opleidingen in Agrotechniek, koude- en klimaatsystemen, mechatronica en service- en onderhoudstechniek kiezen voor een aanvullende opleiding waarmee zij onderhoudswerk en storingsoplossende handelingen kunnen verrichten aan melkwinningsinstallaties. De ideale oplossing om ruim 100 bedrijven (fabrikanten/dealers) die in deze nichesector opereren, aan goed opgeleid personeel te helpen.

Ook voor zij-instromers een passende opleiding
Ook zij-instromers zijn welkom om dit keuzedeel te volgen. Voor hen is deze gespecialiseerde cursus eveneens toegankelijk met als beloning en afsluiting een officieel erkend certificaat. Een opsteker voor deze bijzondere sector en mogelijkheden voor enthousiaste studenten die zin hebben in een extra uitdaging in de melkwinningstechniek!

Tekst: Alinda van Dijk

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten