Nieuws

Ketenintegratie loont

fedecom

Ketenintegratie was het thema van de bijeenkomst die recent, in het kader van Smart Industry, werd gehouden bij Agrifac Machinery Steenwijk in samenwerking met  Kramp Groep en Tradecloud. Agrifac plant manager Frank-Jan Evers deelde zijn ervaringen met het introduceren van ‘lean cooperation’ in hun supply chain; zij startten hier drie jaar geleden mee.  “Materiaalbehoefte realtime delen met leveranciers leidt tot een sneller en flexibeler productieproces.”

Sybrand Brouwer, Kramp Groep,  toonde de rol van de groothandel in het just in time leveren van onderdelen en componenten, aan zowel fabrikanten als het distributienetwerk ten dienste van de professionele eindklant. Expertise en faciliteiten in inkoop en logistiek leidt tot voordelen voor alle schakels in keten/netwerk.

In de praktijk is er enige terughoudend op grond van kennis delen met en afhankelijkheid van leveranciers. Data willen en kunnen delen tussen fabrikant en toeleveranciers is echter cruciaal om maximaal de voordelen van ketenintegratie -in inkoop, logistiek en engineering- te kunnen verzilveren. Voordelen zijn o.a. sneller time-to-market, minimale voorraad, minder orderadministratie, realtime overzicht en controle, een betere klantservice/after-sales én een proactieve mentaliteit bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze processen.

Kennis delen om te kunnen vermenigvuldigen
Deze themabijeenkomst was een coöperatie van FME en Fedecom en kende een belangstelling van meer dan 84 deelnemers.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten