Nieuws

Juryleden GreenTech Innovation Award aangekondigd

fedecom

Juryleden GreenTech Innovation Award aangekondigd Oproep voor inzendingen GreenTech Innovation Award, deadline 9 april 2014

Vorige maand heeft GreenTech de heer Aalt Dijkhuizen, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR en boegbeeld van de van de Topsector Agri & Food benoemd als voorzitter van de Jury van de GreenTech Innovation Award.

GreenTech organisator Amsterdam RAI kondigt nu met trots de andere vier leden van de onafhankelijke jury aan:
Roger Abbenhuijs is hoofdredacteur van Onder Glas, het maandelijks magazine voor glastuinders. Onder Glas richt zich vooral op teelt en teelttechnieken. In 1990 begon hij zijn carrière als redacteur voor vakbladen in de land- en tuinbouw. In 2011 trad hij toe tot het team van Onder Glas. “De glastuinbouw is groot geworden door voortdurende innovatie”, is de visie van Abbenhuijs, “De GreenTech Innovation Award moet een belangrijke rol spelen in het uitdragen van deze innovaties op gebied van milieu, duurzaamheid, kwaliteit en kostenverlaging ”

Dr Heinrich Dressler is de redacteur van Gärtnerbörse in Duitsland. Hij studeerde tuinbouw aan de universiteit van Hannover en is lid van de redactie sinds 1996. Gärtnerbörse, het enige Duitse vakblad dat uitsluitend rapporteert over teelt en afzet van siergewassen, wordt uitgegeven door Haymarket Media Duitsland, evenals TASPO, de toonaangevende wekelijkse Duitse krant voor de tuinbouwmarkt. De heer Dressler zegt : “De Award moet voor het voetlicht brengen welke belangrijke technologische innovaties en verbeteringen telers en kwekers kunnen verwachten op het gebied duurzaamheid en efficiency.”

Linda Kaluzny – Pinon is technische tuinbouw journalist in Frankrijk . Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de tuinbouwwereld en schrijft voor diverse Franse vakbladen, waaronder het gerespecteerde vakblad Culture Legumière over groenteteelt . “Ik verwacht dat de inzendingen voor de GreenTech Innovation Award op korte termijn goed toepasbaar en bruikbaar zullen zijn voor producenten,” zegt mevrouw Kaluzny – Pinon “Tegen een betaalbare prijs en met het grootste respect voor werk- en leefomgeving.”

Jacco Strating is hoofdredacteur bij KAS TuinbouwCommunicatie in Nederland, uitgeverij van een breed scala aan multimedia producten voor glastuinders wereldwijd. Samen met een jong en ambitieus team is hij verantwoordelijk voor titels als HortiBiz Magazine, HortiBiz.com , KAS Magazine, GroenteNet en SierteeltNet. Jacco heeft een achtergrond in de journalistiek en meer dan vijftien jaar ervaring bij verschillende uitgevers in de tuinbouw. “Het zijn moeilijke tijden voor de tuinbouwsector wereldwijd, waardoor het lastig is om te investeren in nieuwe technologieën en innovaties. Maar moeilijke tijden brengen ook het beste in mensen boven.”, aldus Strating, “Bedrijven moeten creatiever zijn dan ooit. Ik verwacht niet veel dure technologische innovaties dit jaar, maar wel een aantal verrassende, waardevolle ideeën en concepten.”

Deadline voor inschrijving verlengd Op verzoek van vele exposanten heeft GreenTech Amsterdam de deadline een week verlengd tot 9 april 2014. De GreenTech Innovation Award eert de meest innovatieve concepten, producten en technologieën in de tuinbouw. Deze worden beoordeeld door een onafhankelijke, internationale jury .

Genomineerden en winnaars Drie tot maximaal vijf innovaties per categorie worden genomineerd. Eén van de genomineerden per categorie zal worden verkozen tot  ‘Categorie Winner’. De ‘Overall Winner’ zal worden gekozen uit de twee categorie winnaars en zal de GreenTech Innovation Award 2014 winnen.

Programma: Deadline inzendingen / woensdag 9 april 2014 Bekendmaking genomineerden / vrijdag 25 april 2014 Presentatie van de genomineerden aan de jury / maandag 16 mei 2014 Bekendmaking van de winnaars tijdens de officiële opening / dinsdag 10 juni 2014 GreenTech vindt plaats op 10-11-12 juni 2014 in Amsterdam RAI Convention Centre. Vakbezoekers kunnen GreenTech gratis bezoeken, op voorwaarde dat zij zich voorafgaand aan de beurs registreren via www.greentech.nl

Over GreenTech GreenTech Amsterdam is de internationale vakbeurs die zich richt op de agrarische keten met de focus op productietechnologie voor voedingstuinbouw en sierteelt en de international ontmoetingsplaats voor professionals in de industrie.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten