Nieuws

“Juist nu betere opleidingen”

fedecom

Opleidingen op HBO- en MBO-niveau moeten beter aansluiten op de beroepspraktijk in de melk- en staltechniek.

Dit is de belangrijkste conclusie van de afdelingsbijeenkomst Veehouderijtechniek van 8 april j.l. Bedrijven moeten nu vaak in de praktijk specifieke aanvullende trainingen en opleidingen verzorgen om nieuwkomers in het vak op het gewenste niveau te brengen. De leden van de afdeling Veehouderijtechniek waren naar CAH Vilentum in Dronten getogen om mee te praten over het thema “Kennis en competenties”. Ernest van den Boezem, coördinator Kenniscentrum, informeerde de leden over de initiatieven om CAH Vilentum dichter bij de praktijk te brengen. De nieuwe praktijkboerderij moet daarbij een belangrijke rol gaan spelen. De leden constateerden dat veel kennis klaar op de plank ligt, maar dat daadwerkelijke uitwisseling met de praktijk achterblijft. De kersverse directeur van de Fedecom Academy, Raymond Sweers, benadrukte dat Fedecom door actieve betrokkenheid van de bedrijven bij de benodigde criteria voor kennis en vaardigheden veel gerichter zou kunnen gaan sturen aan de kwaliteiten van de leerlingen en de medewerkers. Ook meldde hij dat er gewerkt wordt aan een praktijkopleiding melkwinningstechniek in het nieuwe schooljaar.

Actuele afdelingszaken, zoals het werkbezoek naar Letland, de enquête staltechniek en de ATH passeerden eveneens de revue. Wat betreft ATH, was er was een oproep om de programma-planning van de demonstraties te verbeteren.

Was u als Fedecom lid niet in de gelegenheid om de bijeenkomst van uw afdeling bij te wonen maar stelt u wel prijs op toezending van de gegeven presentaties, dan kunt u deze opvragen via secretariaat@fedecom.nl. Geef in uw bericht s.v.p. aan om welke afdeling het gaat.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten