Nieuws

Jaarvergadering: ,,Met elkaar goed voorbereid de toekomst in’’

fedecom

Zowel de volle zaal als de twee toonzettende sprekers zetten de eerste Jaarvergadering van Fedecom kracht bij. De ’toekomst’ stond centraal, verwoordde ook de nieuwe directeur Gerard Heerink: ,,De wereld om ons heen verandert onnoemelijk snel. Ketenintegratie en samenwerking is essentieel.”

De parkeerplaats bij restaurant De Schim te Woudenberg was vol op dinsdag 19 november jl. Tevreden met de grote opkomst heette voorzitter Erik Hogervorst de ruim tweehonderd aanwezigen welkom. Zijn achterban, zowel fabrikanten, importeurs als dealers, riep hij op vooral naar de sectorbelangen te kijken. ,,Ons doel is hetzelfde, we willen op een goede manier de markt bedienen. Als we elkaar goed leren kennen en begrijpen, wordt dat gemakkelijker.”

Groeimarkt biedt ons kansen

De prille Fedecom-organisatie – nu vijf maanden oud – wil daarbij zoveel mogelijk faciliteren, stelt Hogervorst: ,,Wij zorgen, samen met Koninklijke Metaalunie, voor de informatie en ondersteuning, maar aan jullie is het de keuzes te maken, te ondernemen. Volgens mij zijn de kansen in onze branche groot; we zijn een groeimarkt die bijdraagt aan de groeiende voedselbehoefte in de wereld. Laat ons daarom de klok gelijk zetten en gezamenlijk plannen ten uitvoer brengen.”

Speerpunten oppakken

Fedecom heeft die omlijning rond. De bemensing is met directeur Gerard Heerink compleet. Nu is het zaak de speerpunten op te pakken. Onder andere door sectorbrede samenwerking te zoeken, bijvoorbeeld met CUMELA en LTO. Maar ook lobby, communicatie en imago krijgen aandacht. En misschien wel het belangrijkste, ledenservice: vakbeurzen, certificering en opleidingen hebben prioriteit.

Eerste wapenfeiten

Een aantal punten is al zichtbaar. Zo zijn met Koninklijke Metaalunie afspraken gemaakt qua ondersteuning. Ook is het Fedecom-keurmerk in ontwikkeling en is de kentekening voor langzaam verkeer actueel. Ten slotte is de afdeling Tuinbouw ver met de samenwerkingsgesprekken met de AVAG. OBMech is opgeheven, maar daarvoor in plaats zijn gesprekken voor nieuwe concepten met de opleidingscentra aangegaan.

Sprekers

Gerard Heerink, directeur Fedecom – ,,Meebewegen met de wereld”
Roel van Lanen, senior adviseur Berenschot – ,,Er liggen nog genoeg kansen”
Michael Husfeldt, managing director Dansk Maskinhandel – ,,Durf keuzes te maken”
Afdelingsplannen Fedecom – wat gaat Fedecom in 2014 doen?

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten