Nieuws

Jaarvergadering druk bezocht

Ruim 300 leden en relaties waren aanwezig op de Fedecom Jaarvergadering van 1 december jl in de Evenementenhal te Gorinchem. Er was veel te bespreken zoals de marktontwikkelingen en de presentaties van de inleiders. Het ochtendprogramma stond in het teken van afdelingseigen vraagstukken. De voortgang van de Fedecom-speerpunten op het vlak van Opleidingen, Keuren, Marktinformatie, Internationalisatie en Beursbeleid kwam uitvoerig aan de orde. De verschillende inleidingen op de afdelingsvergaderingen vielen op door de kwaliteit en de uitnodigende discussievragen.

De lunch werd uiteraard maximaal benut voor netwerken en bijpraten. ’s Middags werd het plenaire deel geopend door directeur Gerard Heerink. Na het tonen van een korte film over de activiteiten van Fedecom in 2015 lichtte hij de hoofdpunten toe van het nieuwe Beleidsplan van Fedecom en de belangrijkste keuzes voor de toekomst. “Vooruitgang door samenwerking in Techniek” is de titel van het nieuwe middenlange termijnplan. Bedrijven/mensen die SLIM, S(trategisch), L(erend), (I)nteractief en M(arktgericht), ondernemen zijn in staat om zich het best aan te passen aan veranderingen. Paul Ostendorf, onderzoeker en futuroloog, schetste in zijn presentatie een land- en tuinbouw die gerichter en meer gebruik maakt van precisietechnieken en ICT. Op de langere termijn voorziet hij dat groenten en fruit volledig indoor met behulp van LED-licht geproduceerd worden zonder enige landbouwgrond. Bert Mouthaan maakte de aanwezigen deelgenoot van zijn ondernemerservaringen waarbij gedrevenheid, respect, doorzettingsvermogen en rendement een hoofdrol spelen. Discussieleider Koos In ‘t Hout vatte de opvatting van de aanwezige leden kernachtig samen: “Het gaat vooral om kennis, inzicht en competenties die inspelen op de veranderende omstandigheden eenvoudiger maken.”

De voorzitter van Fedecom, Erwin Ros, sloot de dag af met een hartverwarmende oproep aan de leden om de tools en middelen die Fedecom biedt te benutten en vooral om mee te doen met de activiteiten van Fedecom. Het afscheid van vice-voorzitter Jint van Dijk werd op ludieke en humoristische wijze opgeluisterd door de magic show van Jochem Nooyen. Jint van Dijk kreeg bij het in ontvangst nemen van zijn gouden Fedecom onderscheiding een ovationeel afscheidsapplaus, ook voor zijn fenomenale afscheidsmop.Ter afsluiting was er een heerlijk diner-buffet.

Op de Jaarvergadering hebben leden vele tips, visies en ideeën van de inleiders en collega’s meegenomen naar het eigen bedrijf. Heeft u de Jaarvergadering van Fedecom gemist? Zorg dan dat u er volgend jaar bij bent en zet 6 december 2016 alvast in uw agenda voor de volgende Jaarvergadering!

Op de Jaarvergadering hebben we onze leden via een video laten zien wat we allemaal in 2015 hebben gedaan. Klik hier voor de video

Mocht u interesse hebben in één van de presentaties, dan kunt u deze opvragen bij het secretariaat@fedecom.nl

  151201077   151201079
 151201089  151201152
 151201059  151201133
 151201166  151201131
 151201228  151201283
 151201286  151201444

Foto’s: Duas Communicatie / Fedecom  

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten