Nieuws

Internet of Things: ‘meer digitaal met elkaar communiceren’

fedecom

Op uitnodiging van de KvK en TNO namen leden deel aan deze inspirerende sessie, waar de opvatting van Internet of Things centraal stond. Het Internet of Things (IoT) is een visie waarin steeds meer ‘objecten’ – producten, apparaten, systemen – digitaal met elkaar en de mens communiceren.

Elektronica slim maken

Met sensoren krijgen objecten zintuigen die waardevolle informatie genereren over hun toestand en omgeving. Met draadloze connectiviteit wordt deze informatie via het internet uitgewisseld. Ook producten en systemen op afstand bedienen, bijvoorbeeld aardappel bewaarloodsen in Rusland, is via een pc en smartphone mogelijk. Het zijn voorbeelden waarmee apparaten door elektronica ‘slim’ gemaakt worden.

Nieuwe kansen

Door producten slim te maken en te verbinden met internet, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor bedrijven in alle sectoren. Het biedt kansen om bestaande activiteiten en processen te optimaliseren. Zoals het monitoren van systemen en de onderhoudsfrequentie. Nieuwe productfuncties en additionele (digitale) diensten worden ook mogelijk in de visie van Internet of Things.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten