Inspirerende Ledenbijeenkomst Industrie & Intern Transport bij de Holthausen Clean Technology

Woensdagmiddag 10 juli jl. organiseerde de Fedecom afdeling Industrie & Interntransport een ledenbijeenkomst. De bijeenkomst werd gehouden bij het bedrijf Holthausen Clean Technology in Hoogezand, een van de pionierbedrijven in Nederland op het gebied van waterstof technologie en toepassingen daarmee. Het thema van de bijeenkomst was dan ook: Waterstof als toekomst voor Mobiliteit ?. Een thema dat aansprak gezien de goede opkomst van geïnteresseerde leden, waarvan sommigen zelfs een flinke reis vanuit het diepe zuiden van Nederland ondernamen om er bij te zijn.

De middag begon met het delen en presenteren van enkele verenigingsaangelegenheden. Zo bracht branchemanager Jelle Bartlema de aanwezigen kort op de hoogte van onder neer de stand van zaken rondom VA-keur dat goed in de lift zit, de ontwikkelingen op het gebied van het Fedecom opleidingsinitiatief TIM waarbij met name het ontwikkelde leermiddelenpakket voor de Monteur Mobiel Intern Transport de interesse wekte, en werd nog maar een keer de nadrukkelijke vraag neergelegd voor versterking van het afdelingsbestuur en de invulling van de voorzittersfunctie van de afdeling. Geïnteresseerden voor een bestuursfunctie kunnen zich uiteraard melden via bartlema@fedecom.nl

Een ander belangrijk en actueel onderwerp dat besproken werd is het “kenteken dossier” waar Fedecom intensief mee bezig is. Branchemanager Theo Vulink lichtte de deelnemers de laatste stand van zaken toe waarbij ook nadrukkelijk aan de orde kwam dat het hele dossier niet alleen betrekking heeft op landbouwvoertuigen, maar ook gevolgen heeft voor alle voertuigen en machines die onder de categorie langzaam verkeer op de openbare weg komen, dus ook voor graafmachines, shovels, heftrucks etc. Vanwege de complexiteit van het dossier zal er naast het beschikbaar stellen van de presentatie aan de deelnemers ook nog een korte toelichtende notitie worden gemaakt ter verdere verduidelijking van de aankomende nieuwe regelgeving.

Na een korte koffie break, was het de beurt aan de gastheer van de bijeenkomst, Carl Holthausen en zijn zoon Max, om de deelnemers kennis te laten maken met zijn bedrijf en de activiteiten die zij ondernemen op het gebied van Waterstof technologie en de toepassingen daarvan. Hij laat de deelnemers door middel van een gloedvol betoog en presentatie in vogelvlucht het ontstaan van zijn bedrijf in het Groningse land zien en hoe ze zijn gekomen tot waar ze nu staan. Het is overduidelijk dat de familie Holthausen gepassioneerd aan het werk is om zoals Carl het zelf zei: een bijdrage te leveren aan een betere wereld met als missie: Zero Emission.

Tijdens de daarop volgende rondleiding door de productiewerkplaats keken de deelnemers hun ogen uit naar de grote verscheidenheid aan voertuigen en machines die door Holthausen worden omgebouwd van fossiele brandstof aandrijving naar rijden op waterstof. Geen voertuig is te gek, van grote vrachtwagens, tractoren, werktuigdragers, heftrucks, tot aan scooters toe. De grote blikvanger was de door zoon Max Holthausen omgebouwde Tesla, omgedoopt tot Hesla!

Na de rondleiding werd de ledenbijeenkomst afgesloten met een heerlijk warme buffet maaltijd waar nog even goed nagepraat kon worden over de interessante middag. Aan de enthousiaste reacties van de deelnemers mag de conclusie verbonden worden dat deze ledenbijeenkomst van de afdeling Industrie & Intern Transport zeer geslaagd is geweest. Een volgende ledenbijeenkomst staat gepland voor in het najaar. Datum, locatie en thema zullen tzt bekend worden gemaakt.

Please follow and like us:
RSS