Nieuws

Inspectie Leefomgeving en Transport op bezoek bij het mechanisatie-bedrijf

fedecom

De Inspectie Leefomgeving en Transport, onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, was onze gast op ATH. Zij berichtten ons over bezoeken bij mechanisatiebedrijven, gericht op controle van voertuigen die deelnemen aan het verkeer op de openbare weg, alsook controle op het monteren van onderdelen die voldoen aan wet- en regelgeving.

De Inspectie Leefomgeving en Transport bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige en duurzame leefomgeving en veilig transport. Het toezicht richt zich op het verminderen van ongevallen, milieuvervuiling en verstoorde marktverhoudingen.

Deze opdracht sluit vrijwel naadloos aan bij het gezamenlijke voornemen van LTO, CUMELA en Fedecom om zich in te zetten voor een integrale benadering van verkeersveilige landbouwvoertuigen. Dit betreft o.a. het ontwikkelen van een privaat systeem voor het certificeren van voertuigen en afleveringsvoorwaarden voor nieuwe trekkers en landbouwvoertuigen/machines zodat ze bij aflevering voldoen aan de wettelijke eisen m.b.t. verkeersveiligheid.

Na aanleiding van het contact op de ATH heeft Fedecom direct een bijeenkomst gepland met de Inspectie Leefomgeving en Transport om vervolgafspraken te maken over voorlichting, informatie en implementatie van veilig verkeer. Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten