Innovatiebegeleider/ Practor mobiele techniek (0,4 fte)

Wil jij meewerken aan het bundelen van kennis en betekenis geven aan deze inzichten voor het nieuwe mbo-onderwijs mobiele techniek? Ben jij op zoek naar een werkomgeving waar het onderwijs actief wordt verbonden aan de beroepspraktijk? Lees dan verder!

Organisatie

Fedecom is als onderdeel van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein nationaal belangenbehartiger voor bedrijven in de Agrotechniek, Groentechniek, Industrie- & intern transport, Veehouderijtechniek en Tuinbouwtechniek. In samenwerking met verschillende mbo-instellingen is het platform Tim (Tech in Motion) ontstaan. Platform Tim heeft vanuit het Rif (regionaal investeringsfonds mbo) een bijdrage ontvangen voor o.a. het opzetten van een practoraat. Dit project, waarvan het practoraat ‘Leven Lang Ontwikkelen’ een onderdeel is, draagt de naam ‘Tim-doet’.

Practoraat

Het practoraat Leven Lang Ontwikkelen van Tim-doet faciliteert een plek waar professionals samen met studenten, het werkveld en overige betrokkenen op een onderzoekende manier werken aan de kennisontwikkeling op het gebied van het onderwijs voor de toekomst.

Rol van de practor

De practor coördineert en stuurt het practoraat. De practor zorgt voor de verbinding tussen het onderwijs en de beroepspraktijk. Dit gebeurt op inspirerende wijze met voelsprieten voor onverwachte innovatieve uitkomsten. De practor heeft kennis van opleiden met een scherp oog voor wat er in o.a. de mechanisatiebedrijven gebeurt.

Functie eisen

Je hebt een stevige, doortastende persoonlijkheid waarmee je op een creatieve, ambitieuze en zelfstandige manier de doelstellingen van het practoraat kan realiseren. Daarnaast beschik je over een relevant netwerk en verbind je gemakkelijk bestaande initiatieven aan de geformuleerde doelstellingen. Je bent in staat om vragen uit de praktijk te vertalen naar uitvoerbare en relevante onderzoekslijnen voor onze instellingen. Door het zoeken naar kansen verwerf je nieuwe mogelijkheden en middelen. Je bent een inspirator voor studenten, docenten en collegiale professionals en bevordert hun rechtstreekse participatie. Op integere wijze dien je de belangen van betrokken partijen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een hbo-opleiding, bij voorkeur in een technische richting, en relevante werkervaring;
 • Een duidelijke visie op en affiniteit met ontwikkelingen rondom een Leven Lang Ontwikkelen;
 • Didactische competenties met het oog op het samenwerken met studenten en het meewerken aan de professionalisering van docenten;
 • Uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende en uitdagende functie in samenwerking met enthousiaste en betrokken mensen uit het onderwijs en bedrijfsleven, waarin veel ruimte is voor eigen invulling;
 • Een ambitieuze toekomstvisie waaraan je volop je bijdrage kunt leveren;
 • Een omgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd;
 • Een benoeming in de functie van Innovatiebegeleider;
 • Een werkplek in Nieuwegein, Heerenveen, Apeldoorn én Harderwijk;
 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 5.200,00 bij een fulltime dienstverband, en e.e.a. valt onder cao Metaal & Techniek;
 • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid is een verlenging een logisch vervolg. Het practoraat wordt vooralsnog voor de duur van drie jaren ingesteld. Detachering of op basis van inhuur is bespreekbaar.

Procedure

De vacature is zowel in- als extern opengesteld. Het opvragen van een VOG is onderdeel van de procedure. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Wim Overeem op 06-57 40 15 64 (Fedecom) of Johan Nicolaï op 06-21 17 97 36 (Friesland College) of op de website kijken www.timkijktverder.nl.

Sluit deze vacature bij jou aan?

Stuur dan vóór vrijdag 6 december 2019 een motivatie en cv per e-mail naar personeelsadministratie@metaalunie.nl, t.a.v. Saskia Quak, personeelsconsulent.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 13 december te Harderwijk.

Please follow and like us:
RSS