Impact extra maatregelen Corona

De maatregelen rondom de bestrijding van de verspreiding van het corona virus zijn aangescherpt voor de periode van 15 december 2020 tot in elk geval 19 januari 2021. Maar wat betekent dat voor Fedecom leden?
Leden zijn veelal toeleverancier voor de agrarische sector of voor het transport, dat betekent dat bedrijfsactiviteiten kunnen blijven doorgaan, maar wél met beperkingen. De standaard RIVM regels zijn van toepassing. Klik hier voor een Klik hier voor een beeldsamenvatting van de regels.

De extra maatregelen houden voor de branche in:
1. Locaties voor reparatie en onderhoud kunnen open blijven, maar toegang tot showroom voor winkelend publiek en winkelverkoop is niet toegestaan;
2. Bestellen en leveren van goederen kan doorgang vinden. Maak een fysieke afscheiding tussen de ruimte voor afhalen/brengen van goederen en de reguliere bedrijfsruimte, showroom/winkel, magazijn en werkplaats;
3. De klanten duidelijk informeren over de door u genomen maatregelen; maak voor elk klantenbezoek of elk klantenontvangst een afspraak;
4. Binnen en buiten zijn maximaal 2 personen of 1 huishouden toegestaan.

Onderwijs en kinderopvang
Scholen in het basis- en voortgezet onderwijs en instellingen voor mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs geven les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. De kinderopvang is gesloten. Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen wel naar het basisonderwijs of de kinderopvang. Om zich goed te kunnen voorbereiden op het afstandsonderwijs, gelden deze maatregelen voor scholen, onderwijsinstellingen en kinderopvang vanaf woensdag 16 december tot en met ten minste zondag 17 januari.

Overzicht cruciale beroepen
Cruciale beroepen betreft mensen die werkzaam zijn in o.a. de onderstaande vitale processen.

Voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst.
Dit betekent dat de gehele keten van productie-levering van machines en onderhoud/reparatie wordt gerekend tot de cruciale beroepsgroep en dat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen blijven worden.

Transport van brandstoffen zoals kolen, olie, benzine en diesel.
Dit betekent dat de gehele keten van productie-levering van machines en onderhoud/reparatie ten dienste van transport wordt gerekend tot de cruciale beroepsgroep en dat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen blijven worden.

Voor corona artikelen, waaronder mondmaskers, stickers en preventiebord zie: https://www.acole.nl/product-categorie/tim/corona-artikelen/

Please follow and like us:
RSS