Nieuws

Holland Paviljoen in Minikowo?

fedecom

De Nederlandse Ambassade heeft de mogelijkheid gekregen om een Holland paviljoen te organiseren tijdens de landbouwbeurs in Minikowo, nabij Bydgoszcz in het midden van Polen. Dit jaar vindt de beurs plaats tijdens het weekend van 2 en 3 juli. Deze “outdoor” beurs is bekend om zijn machines en veehouderij tentoonstellingen en is de grootste beurs van Noord-West Polen. Tijdens de editie van 2015, bezochten ruim 35.000 bezoekers de beurs.

Dit jaar zal tijdens de beurs de nationale tentoonstelling van rundvee plaatsvinden. Daarnaast ook een stal met 40 koeien worden geplaatst, waarin gedurende 2 dagen melken met melkrobots zal plaatsvinden. Dit zal naar verwachting veel extra veehouders aantrekken de beurs te bezoeken.

Voor het Nederlands paviljoen worden nog enkele Nederlandse bedrijven gezocht, die actief zijn in technologie en uitrusting voor de rund- en melkveehouderij. De Ambassade coördineert de organisatie van het Holland Paviljoen, zal een kleine netwerkontvangst organiseren voor Nederlandse deelnemers en enkele Poolse stakeholders, een paviljoen gids opstellen en enkele tolken ter beschikking stellen. De gemaakte kosten zullen worden verdeeld onder de deelnemers; deze zullen naar verwachting ongeveer € 1,000 per bedrijf zijn.

Bent u geïnteresseerd in deelname of heeft u vragen, neem dan contact op met de landbouwafdeling van de Nederlandse Ambassade in Warschau, uiterlijk 20 mei a.s. Dit in verband met de sluiting van de inschrijving en voorbereiding van het paviljoen. De contactgegevens van de Ambassade:

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
Email: WAR-LNV@minbuza.nl
Telefoon: +48 22 559 1269 of +48 22 559 1261
Meer informatie is ook te vinden op http://polen.agroberichtenbuitenland.nl/polen/events/dutch-pavilion-for-livestock/ en www.minikowo.pl

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten